Neįgalią mergaitę mušusi auklėtoja vėl įtariama smurtu (atnaujinta)

Smurtą prieš neįgalią trimetę jau kartą bandžiusiems nuslėpti Vilniaus kūdikių namų darbuotojams gali tekti vėl stoti prieš teismą. Šios įstaigos auklėtoja įtariama sumušusi dvejų metų berniuką, praneša „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris“.

Ant mažylio sėdmenų darbuotojai aptiko mėlynių.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Ant mažylio sėdmenų darbuotojai aptiko mėlynių.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2013, 11:00 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:40 PM

Ant mažylio sėdmenų darbuotojai aptiko mėlynių. Globos įstaigos administracija neigia metamus įtarimus. Esą mažametis susižeidė pats šokinėdamas ant naktipuodžio. Vaiko teisių apsaugos specialistai tuo abejoja. Smurtu prieš bejėgį vaiką įtariama darbuotoja pati pasiprašė atleidžiama iš darbo.

Apie galimą smurtą globos įstaigoje policijai pranešė ne įstaigos administracija, o medikė, ant berniuko sėdmenų aptikusi kraujosrūvų. Policija pradėjo tyrimą. Kūdikių namų vadovai teigė pradėję vidinį patikrinimą.

Paaiškinimai sukėlė šypseną

„Ji parašė paaiškinimą, kuriame nurodė, jog vaikas šokinėjo ant puoduko, ji net nepagalvojo, kad dėl to gali atsirasti mėlynių. Tada apsisprendė išeiti iš darbo, nes nenorėjo būti apkaltinta“, - teigė Vilniaus kūdikių namų direktoriaus pavaduotoja Jūratė Zacharkienė.

Apie įtarimus smurtu prieš vaikus įstaigos administracija privalo informuoti pareigūnus, tačiau tai nebuvo padaryta. „Vaikas nebuvo sužalotas, negi dėl kiekvienos mėlynės reikia kviesti policiją?“, - bandė teisintis J. Zacharkienė.

Apie incidentą pranešta ir vaiko teisių apsaugos specialistams, Įvaikinimo tarnybai. Vaikų teisių gynėjai taip pat netiki, kad dvimetis susižeidė pats.

„Paaiškinimas, kad vaikas pašokinėjo ant puoduko ir atsirado mėlynių, man kelia šypseną. O jeigu darbuotoja savo noru išėjo iš darbo, vadinasi ji jaučiasi kalta“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė.

Mušė neįgalią mergaitę

Tai nebe pirmas kartas, kai Vilniaus kūdikių namų specialistai įtariami smurtu. Prieš metus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trimetės sumušimo.

Nustatyta, kad nekalbanti ir nevaikštanti trejų metų mergaitė buvo nesunkiai sužalota. Byla netrukus bus perduota teismui. Kūdikių namų auklėtoja prisipažino ranka sudavusi mergaitei. Tačiau įstaigos administracija mėgino nuslėpti incidentą. Į policiją kreiptasi tik po 4 dienų.

Apie sužalotą mergaitę viešai prabilusi kineziterapeutė buvo atleista iš darbo. Yra ir daugiau įstaigos darbuotojų, tvirtinančių, kad Kūdikių namuose smurtaujama. Tačiau viešai apie tai kalbėti jie nedrįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.