Tarp pretendentų vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai - A. Paulausko sūnus

Norą vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai pareiškė 6 pretendentai, o

A. Paulauskas portalui lrytas.lt tvirtino net negirdėjęs apie sūnaus norą siekti naujų iššūkių, tačiau pritaria iniciatyvai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
A. Paulauskas portalui lrytas.lt tvirtino net negirdėjęs apie sūnaus norą siekti naujų iššūkių, tačiau pritaria iniciatyvai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 12, 2013, 2:02 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:58 AM

A. Paulauskas portalui lrytas.lt tvirtino net negirdėjęs apie sūnaus norą siekti naujų iššūkių, tačiau pritaria iniciatyvai.

„Kiekvienas dirbantis žmogus siekia karjeros ir didesnės atsakomybės. Tai normalus dalykas“, - svarstė parlamentaras.

Jis neabejoja, kad sūnus turės stiprių konkurentų, todėl neskubės sveikinti su galimu paaukštinimu pareigose.

Generalinė prokuratūra konkursą vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai paskelbė besibaigiant dabartinio jos vadovo Kęstučio Betingio penkerių metų kadencijai.

Per šiuos metus tiek K. Betingiui, tiek jo pavaldiniams teko atlaikyti milžinišką spaudimą dėl įvykių, susijusių su vadinamuoju pedofilijos skandalu. K. Betingis net buvo atleistas iš pareigų, tačiau teisme įrodė, kad toks sprendimas buvo neteisėtas.

Įstatymas numato, kad apygardos vyriausiojo prokuroro kadencija trunka 5 metus, o dirbti tose pačiose pareigose galima ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

K. Betingis taip pat dalyvauja konkurse, tačiau Generalinės prokuratūros vadovybė nenorėtų jo ilgiau matyti šiose pareigose. Be K. Betingio ir V. Paulausko paraiškas dar pateikė prokurorai iš Alytaus ir Ignalinos, taip pat du Kauno apygardos prokurorai - Rolandas Mackevičius ir Egidijus Zuzevičius.

Itin neblogai vertinamos pastarojo galimybės, mat jis turi vadovavimo patirties. E. Zuzevičius šiuo metu vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrajam baudžiamojo persekiojimo skyriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.