L. Stankūnaitės dukra labiausiai mėgsta skaityti vaikiškas enciklopedijas

Vaiko teisių apsaugos tarnyba (VTAT) teigia, kad jau vienuolika mėnesių su savo mama gyvenančiai Laimutės Stankūnaitės dukrai yra sudarytos puikios gyvenimo sąlygos, visos galimybės mokytis ir gyventi visavertį gyvenimą.

L. Stankūnaitė ir dukra kartu jau vienuolika mėnesių.<br>N. Povilaičio nuotrauka iš archyvo
L. Stankūnaitė ir dukra kartu jau vienuolika mėnesių.<br>N. Povilaičio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 17, 2013, 11:41 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:51 AM

„Motina savo pareigas vykdo tinkamai. Mergaitė jaučiasi gerai, yra laiminga būdama su mama“, - teigia VTAT Vilniaus skyriaus vedėja Lina Juškevičienė.

Ją aplankiusioms VTAT darbuotojoms mergaitė papasakojo, kad labai mėgsta skaityti, pasigyrė, kad turi keletą vaikiškų enciklopedijų.

Nesiskundžia vaikas ir sveikata. Tik, kaip teigia pati L. Stankūnaitė, kartais, kai mergaitė susinervina, pradeda skųstis, kad jai skauda galvą ir pilvą.

Kodėl taip atsitinka, dabar aiškinasi mergaitę tiriantys medikai.

„Nepilnametei sudarytos labai geros buities ir gyvenimo sąlygos. Šeima gyvena erdviame ir tvarkingame būste su visais patogumais. Vaikui skirtas atskiras šviesus ir jaukus kambarys, kuriame yra vaikui reikalingi baldai, televizorius, knygos, daug žaislų ir kitų ugdomųjų priemonių.

Šiuo metu mergaitė sėkmingai mokosi bendrojo ugdymo mokykloje. Joje jaučiasi gerai, smalsi, aktyvi, pamokas lanko noriai, dalyvauja neformaliojo ugdymo užsiėmimuose, pasiekimo rezultatai geri“, - rašo VTAT Vilniaus skyriaus vadovė N. Venckienės šalininkams, pasivadinusiems Lietuvos žmogaus teisių asociacijos gegužės 17-osios grupe.

Ši grupė VTAT reikalavo, kad su mažamete būtų leista pasimatyti Seimo nariams Algirdui Patackui, Rytui Kupčinskui, Jonui Varkalai bei nei vieno piketo nepraleidžiančiai disidentei Nijolei Sadūnaitei.

Esą jie tik tada patikės, kad mergaitė gyvena gerai ir neserga, jei šiems asmenims ją bus leista ją pamatyti ir įvertinti jos gyvenimo sąlygas bei sveikatos būklę.

L. Juškevičienės pasirašytame rašte teigiama, kad jokių pasimatymų nebus, nes mergaitės mama nesutinka, kad jos dukra susitiktų su nepažįstamais žmonėmis.

Tai jau ne pirmas N.Venckienės gerbėjų bandymas išsiaiškinti, kur gyvena L. Stankūnaitė su dukra.

Nuo pernai gegužės 17-osios mergaitės nematę Neringos Venckienės ir jos dviguba žmogžudyste įtariamo brolio šalininkai visas įmanomas institucijas atakuoja laiškais, kuriuose reikalauja leisti jiems susitikti su mergaite, o gavę neigiamus atsakymus toliau kuria įvairiausias sąmokslo teorijas.

„Ji uždaryta, vaikas tikrai pripumpuotas chemijos, nes kitaip mes sužinotume apie ją. Manau, jai autizmas, 100 proc., todėl ta išgama ir nerodo vaiko, nes pastarasis nieko nešneka arba niūniuoja. Jei kas pamatytų iškart būtų viskas aišku. Reikia reikalauti, kad parodytų D. kokiu atveju!“, - taip į paskutinįjį L. Juškevičiaus raštą reagavo ne kartą teistas jonavietis Andrejus Lobovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.