„Drąsos kelio“ partijos nariai nežino jais esantys

Nors „Drąsos kelio“ partiją įkūrėjai tvirtina, kad partijoje jokio susiskaldymo nėra, du bandymai sukviesti žmones į suvažiavimą ir jų dalyvių skaičius net pačius partijos narius privertė abejoti, ar sąrašuose esantys partijos nariai iš viso žino jais esantys.

Pastarasis partijos suvažiavimas įvyk, nors jame dalyvavo tik 73 partijos nariai.<br>M. Patašius
Pastarasis partijos suvažiavimas įvyk, nors jame dalyvavo tik 73 partijos nariai.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 21, 2013, 7:14 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:52 PM

„Drąsiečiai“ vis garsiau piktinasi, kad iš partijos įkūrėjų nėra sulaukę jokios žinios nuo to laiko, kai parašė prašymus įstoti į „Drąsos kelio“ partijos gretas.

„Partijos narys turi žinoti, kad jis narys. Nei man, nei mano žmonai, nei mano suagituotiems į partiją žmonėms niekas nepranešė, kad jie priimti į partiją. Tą patį tvirtina ir kiti, kurie rinko į partiją žmones“, - socialiniame tinklalapyje „Facebook“ piktinosi nė vieno „violetinio“ renginio nepraleidžiantis „Drąsos kelio" partijos narys Vytenis Aleksandraitis.

Aktyviai Kazlų Rūdos gyventojus į partiją stoti raginęs vyras prisipažįsta, kad nė vienas asmuo jo įkalbėtas tapti partijos nariu, ne tik nesulaukė kvietimo į balandžio 6 ir 20 dienomis rengtą „Drąsos kelio“ suvažiavimą, bet nebuvo pakviesti ir tada, kai partija kūrėsi.

„Per 1000 narių nė nežino, kad jie priimti į partiją, jiems apie priėmimą, matyt, nepranešė, kaip ir mano suagituotiems žmonėms, kurie rašė prašymus. Jų niekas nekvietė, jie nežino, ar važiuoti nekviestiems, nes bijo, kad tuščiai nereikėtų grįžti atgal“, - nuoskaudą dėl partijos politikos liejo jos aktyvistas.

Anot V. Aleksandraičio, daugiau nei metus gyvuojančios partijos nariai iki šiol neturi net pažymėjimų, įrodančių, jog jie priklauso „Drąsos kelio“ partijai, taip pat iki šiol nėra įkurtas nė vienas šios partijos skyrius.

Vidinė nesantaika šią partiją lydi nuo pat jos užuomazgų.

Apie planus kurti partiją dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio artimieji pradėjo kalbėti dar 2010 m. vasarą, tačiau aktyvesnę veiklą pradėjo tik 2011 metų rugpjūtį.

Tada buvo paviešinta ir „Drąsos kelio“ deklaracija, kurią pasirašė 31 būsimos partijos narys.

Netrukus po šios deklaracijos paviešinimo net nesusikūrusioje partijoje įvyko skilimas – D. Kedžio ir Neringos Venckienės tetą Audronę Skučienę ir jos draugę Ireną Malinauskienę apkaltinę intrigomis, pasitraukė keli jos nariai.

Kadangi įkurti partiją reikia ne mažiau kaip 1000 steigėjų, tų pačių metų rugsėjį N. Venckienė su savo palaikymo komanda aktyviai važinėjo po Lietuvos miestelius ir kaimus agituodama žmones stoti į partiją.

2012 sausio 29 d. Kaune įvyko „Drąsos kelio“ steigiamasis suvažiavimas. Jame, kaip ir praėjusį šeštadienį vykusiame suvažiavime dalyvavo tik apie 60-70 partijos narių.

Prieš Seimo rinkimus partiją taip pat paliko nemažai jos narių. Žmonės įsižeidė, kai aukščiausios vietos sąraše atiteko ne partiečiams, o vos ne paskutinę minutę prie N. Venckienės sugebėjusiems prisigretinti įvairaus plauko veikėjams.

Teisingumo ministerijai „Drąsos kelias“ šiemet pateikė 1050 jos narių sąrašą. Pernai, kai partija buvo įkurta, jai tariamai priklausė 1019 narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.