Policija N. Venckienės ieškojo partijos „Drąsos kelias“ suvažiavime (papildyta)

Šeštadienį partija „Drąsos kelias“ surengė suvažiavimą, kuris prieš dvi savaites sužlugo, nes į jį susirinko per mažai delegatų.

N. Venckienę suvažiavime vylėsi išvysti ir policijos pareigūnai.<br>M. Patašius
N. Venckienę suvažiavime vylėsi išvysti ir policijos pareigūnai.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 21, 2013, 10:48 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:19 PM

Lyderės ieškojo policija

Kaip ir pirmajame partijos suvažiavime, „Drąsos kelio" narių būryje nebuvo Neringos Venckienės. Kaip portalui lrytas.lt sakė partijos narys Sigitas Martinavičius, kitą savaitę bus pranešta, kur yra pastaruoju metu viešumoje nesirodanti buvusi teisėja.

N. Venckienę suvažiavime vylėsi išvysti ir policijos pareigūnai, kurie norėjo buvusiai teisėjai įteikti šaukimą į teismą. Kadangi suvažiavimas ir šįsyk vyko už uždarų durų, pareigūnai nedrąsiai bandė jas praverti, bet nepavykus patekti į salę, išvyko.

„Drąsos kelio“ pranešime spaudai skelbiama, kad jame gali dalyvauti tik partijos nariai.

Žurnalistai į vidų neįleidžiami, nors ši politinė partija ir skelbiasi esanti už atvirumą, vykdanti tiesos paieškas. Tiesa, po suvažiavimo turėtų būti surengta spaudos konferencija.

Suvažiavimo salė bus nepasiekiama ir tiems partijos nariams, kurie neturės asmens dokumentų.

Kaip ir pirmą kartą, į partijos suvažiavimą jos nariai renkasi vangiai - atvyko apie 100 žmonių. Balandžio 6 dieną į suvažiavime katastrofiškai trūko kvorumo – atvyko vos 31 delegatas, nors reikėjo mažiausiai 600 balsų.

Į partijos Tarybą išrinktas A. Venckus, N. Venckienė - eilinė narė

Po suvažiavimo buvo patikslinta, kad jame dalyvavo 73 delegatai. Anot „Drąsos kelio" atstovo S. Martinavičiaus, suvažiavimas laikomas įvykusiu, nes antrą kartą jį rengiant, kvorumo nereikia.

Iš suvažiavimo salės išėję J. Varkala ir N. Venckienės pusbrolis Tadas Skučas žurnalistams pasakė mažai konkrečių žinių.

Jie nenorėjo pasakoti, kaip buvo pakeisti „Drąsos kelio" įstatai, kokiais naujais nariais papildyta partijos Koordinacinė taryba - patvirtino tik tai, kad į Koordinacinę tarybą išrinktas N. Venckienės vyras advokatas Aidas Venckus.

N. Venckienė formaliai liko eiline partijos nare.

A. Venckus, kaip ir jo žmona, suvažiavime nepasirodė, tačiau į jį atvyko D. Kedžio teta, Garliavos kirpėja Audronė Skučienė.

„N. Venckienės vyras pranešė, jog neatvyks dėl šeimyninių aplinkybių", - tvirtino J. Varkala.

Vėl imtos skleisti sąmokslo teorijos

J. Varkala tvirtino nežinantis, kur šiuo metu yra D. Kedžio sesuo, kuria jis paskutinį kartą telefonu bendravo daugiau nei prieš savaitę.

Paklaustas, ar nejuokinga, kad partijos vadovas jau ilgą laiką nežino, kur, yra artimiausia jo bendražygė, J. Varkala atrėžė: „Žmogus nuo mirties turi net ir pareigą bėgti - dėl savo vaikų. Manau, jog ji buvo susidorojimo auka. Mes, partijos kolegos jai vis sakydavome, kad nevažiuotų niekur viena".

Tiesa, netgi pats partijos pirmininkas neatmetė, kad N. Venckienė ėmė žaisti slėpynių dėl jai pateiktų kaltinimų baudžiamosiose bylose.

Partijos narys S. Martinavičius lrytas.lt aiškino, jog kitą savaitę visuomenei bus pateikta daug įdomių naujienų, žmonėms bus pranešta, kodėl viešumoje nesirodo N. Venckienė.

Anot S. Martinavičiaus, pasipildžius Koordinacinei tarybai, „Drąsos kelias" taps veiklesnis, nes kai kurie jos nariai buvo nuteisti už nusikaltimus, paliko partiją.

Suvažiavime netrūko violetinės spalvos

Kai kurie suvažiavimo dalyviai vilkėjo violetinius rūbus.

Pavyzdžiui, iš kunigystės pasitraukęs J. Varkala buvo apsirengęs violetinių tonų marškiniais ir kaklaraiščiu.

Į salę T. Skučas įnešė ir violetinę „Drąsos kelio" vėliavą.

Dalis delegatų į Kauno centre esantį keturių žvaigždučių viešbutį „Daniela" atvyko brangiais automobiliais.

A.Mickevičiaus gatvėje šalia viešbučio pastato stovėjo apynaujis visureigis „Pontiac Montana", prie kurio plevėsavo pririštos violetinės juostos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.