„Drąsos kelias“ pažers žinių apie N. Venckienę

Artimiausiomis dienomis bus pateikta daug įdomių naujienų apie Neringą Venckienę, pranešta, kodėl ji nesirodo viešumoje. Tai pažadėjo „Drąsos kelio” partijos narys Sigitas Martinavičius.

„Drąsos kelio” pirmininkas J.Varkala teigė, jog N.Venckienė nesijaučia saugi.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Drąsos kelio” pirmininkas J.Varkala teigė, jog N.Venckienė nesijaučia saugi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2013, 7:31 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:47 PM

Kaip ir anksčiau sužlugusiame „Drąsos kelio” suvažiavime, užvakar Kauno „Danielos” viešbutyje vėl surengtame renginyje N.Venckienės nebuvo.

Teisinės neliečiamybės netekusią Seimo narę, kuri pastaruoju metu nelanko parlamento posėdžių, čia tikėjosi išvysti ir policijos pareigūnai, kurie norėjo buvusiai teisėjai įteikti šaukimą į teismą.

Bet suvažiavimas ir šįsyk vyko už uždarų durų, todėl pareigūnai tik nedrąsiai bandė jas praverti, o nepavykus patekti į salę išvyko.

„Neįteikė, bet bus kita proga – jeigu yra pavedimas, tai ir ieškos tos progos”, – paaiškino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Kęstutis Kasciukevičius.

Papildyta taryba

Balandžio 6 dieną į suvažiavime buvo susirinkęs vos 31 delegatas, nors norint, kad būtų kvorumas, reikėjo mažiausiai 600.

Šį kartą atvyko 73 žmonės. Anot S.Martinavičiaus, toks suvažiavimas laikomas įvykusiu, nes antrą kartą jį rengiant kvorumo nereikia. Jame buvo pakeisti partijos įstatai, papildyta Koordinacinė taryba.

S.Martinavičius pabrėžė, kad pasipildžius tarybai „Drąsos kelias” taps veiklesnis, nes kai kurie jos nariai buvo nuteisti už nusikaltimus ir paliko partiją.

Po renginio „Drąsos kelio” pirmininkas Jonas Varkala ir N.Venckienės pusbrolis Tadas Skučas patvirtino, kad į Koordinacinę tarybą išrinktas ir buvusios teisėjos vyras advokatas Aidas Venckus, o jo žmona, faktiškoji partijos vedlė, liko eilinė narė.

Tiesa, A.Venckus suvažiavime irgi nedalyvavo.

Violetiniai akcentai

Kai kurie suvažiavimo dalyviai vilkėjo violetinius rūbus. Pavyzdžiui, iš kunigystės pasitraukęs J.Varkala buvo apsirengęs violetinių tonų marškiniais ir ryšėjo kaklaraištį.

Į salę T.Skučas įnešė ir violetinę „Drąsos kelio” vėliavą.

A.Mickevičiaus gatvėje šalia viešbučio pastato, kur vyko suvažiavimas, stovėjo apynaujis visureigis „Pontiac Montana”, prie kurio pririštos plevėsavo violetinės juostos.

Slapstosi ar nesislapsto?

J.Varkala tvirtino nežinantis, kur yra N.Venckienė, su kuria jis pastarąjį kartą telefonu bendravęs daugiau nei prieš savaitę.

Paklaustas, ar ne keista, kad partijos vadovas jau kurį laiką nežino, kur yra artimiausia bendražygė, buvęs kunigas atrėžė: „Žmogus nuo mirties turi net ir pareigą bėgti – dėl savo vaikų.

Manau, kad ji buvo susidorojimo auka. Mes, partijos kolegos, jai vis sakydavome, kad nevažiuotų niekur viena.”

Tiesa, netgi pats partijos pirmininkas neatmetė, kad N.Venckienė ėmė žaisti slėpynių dėl jai pateiktų kaltinimų baudžiamosiose bylose.

Praėjusią savaitę A.Venckus, kalbėdamas su „Kauno diena”, paneigė, kad sutuoktinė slapstosi, bet patikino, jog „Neringai viskas gerai”.

Tuo metu N.Venckienės motina Laimutė Kedienė tam pačiam dienraščiui pripažino su dukterimi senokai nebendravusi, nes ji namuose laikinai negyvena.

„Neringa sveika, bet kaip čia nenerimausi, jei jau du kartus bandė ją nužudyti”, – graudinosi L.Kedienė. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.