Inžinerinės ir IT specialybės – perspektyvios

Praėjusiais metais stojantieji savo prašymuose nurodė 17629 pageidavimus studijuoti Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU), rugsėjį studijas pradėjo 2073 pirmakursiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Valerija Bernotienė („Lietuvos rytas”)

2013-04-26 23:33, atnaujinta 2018-03-07 16:13

Šiuo metu didžiausių ir pažangiausių Lietuvos įmonių personalo vadybininkai mina VGTU fakultetų slenksčius ieškodami patikimų, iniciatyvių, pareigingų ir darbščių būsimų darbuotojų. Kaip tik tokius stengiasi paruošti mūsų aukštoji mokykla.

Netiesa, jeigu sakyčiau, kad pirmakursiai visi sėkmingai pasieks finišą ir gaus diplomą, vėliau šimtu procentų įsidarbins pagal specialybę ir sėkmingai lips karjeros laiptais. Tačiau tvirtai galiu teigti, kad tai priklauso nuo kiekvieno studento domėjimosi įsidarbinimo perspektyvomis baigus studijas ir jo galimybių išreikšti save tiek studijuojant, tiek jau dirbant.

Pasirinkti, kur studijuoti ir ką studijuoti, daugumai stojančiųjų, ypač abiturientams, yra vienas sudėtingiausių ir atsakingiausių gyvenimo momentų.

Kad ateityje tiek studijuodami, tiek dirbdami mėgstamą darbą būtumėte laimingi, šį svarbų savo ateities kelio pasirinkimo uždavinį privalote spręsti atsakingai.

Ne taip paprasta susiorientuoti aukštųjų mokyklų ir studijų programų gausybėje, ir ne tik Lietuvoje.

Bet pabandykime šį namų darbą atlikti kartu.

Lietuvoje ar užsienyje?

Mano nuomone, bakalauro studijas tikrai verta rinktis studijuoti Lietuvoje ir įvertinus savo norus bei gebėjimus siūlau atidžiai išnagrinėti VGTU fizinių, technologinių, socialinių arba menų (architektūros) studijų programas.

Kodėl VGTU?

Kad būtų aiškiau, išvardysiu keletą šios mokyklos privalumų: konkurentabilumas; tarptautiškumas; nuotolinės studijos; dvigubo kvalifikacinio laipsnio suteikimas; valstybės finansuojamos studijos; visuose fakultetuose yra bent viena studijų programa anglų dėstomąja kalba.

VGTU yra prestižinis, vienas didžiausių Lietuvoje technikos universitetas, šiuolaikiškas, inovatyvus, teikiantis kokybiškas studijas.

VGTU užima lyderio pozicijas Lietuvoje studentų ir dėstytojų mainų su užsienio universitetais srityje (ERASMUS programa, dvišalės sutartys).

Kas šeštas išvykęs atlikti praktikos ar studijuoti užsienyje Lietuvos studentas yra VGTU studentas.

Vertinamas diplomas Europoje?

VGTU 2012 metais buvo vienintelis technikos universitetas Baltijos šalyse, patekęs į prestižinio pasaulio universitetų reitingo „QS World Universities Ranking” 700 geriausių universitetų sąrašą.

Atlikus „QS Stars” aukštojo mokslo kokybės auditą, universitetui skirtas trijų žvaigždučių įvertinimas, net trijose veiklos srityse gavo aukščiausią – penkių žvaigždučių – įvertinimą.

Studijų srityje įdiegta virtuali mokymosi aplinka „Moodle”, vykdomi studijų tobulinimo projektai, išlaikytas geras studentų ir dėstytojų mobilumas, kokybiškai pagerintas užsienio partnerių tinklas leidžia nuolatos gerinti studijų kokybę.

„Turime ambicingų tikslų – tapti geru europietišku universitetu ir stipriausiu technikos universitetu Baltijos šalyse”, – sakė VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

Ar populiarios sudijos VGTU?

Manau, VGTU žinomumas ir populiarumas tarp mokinių yra didelis.

Kasmet po bendrojo (LAMA BPO) priėmimo VGTU studijų programos patenka į populiariausių programų dešimtukus (dvidešimtukus). Lietuvoje technologijos mokslų srityje VGTU – neginčijamas lyderis. Gauta daugiausia studijų krepšelių, pasirašyta daugiausia technologijos mokslų studijų sutarčių.

https://stojantiesiems.vgtu.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.