Pavasario šėlionės neaplenkė Seimo

Smarkiai vėlavęs pavasaris pagaliau įsisuko ir į niūrią Seimo kasdienybę. Vis aukščiau pakylanti saulė nuo parlamentarų kėdžių atplėšia net didžiausius Seimo darbštuolius.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 30, 2013, 7:29 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:47 PM

Viena labiausiai šėliojančių – net sunku patikėti – solidžioji I. Degutienė. Praėjusią savaitę neištvėrusi iki rytinio posėdžio pabaigos buvusi Seimo pirmininkė išlėkė į televizijos studiją, kur jai atrodė svarbiau atsipūtus su irgi buvusiu parlamento vadovu A. Valinsku pašnekėti apie vaikų auklėjimą.

Tuo metu, kai konservatorės kolegos Seime sprendė rebusus dėl skalūnų dujų ir aiškinosi, kurie yra didesni žvėrių mylėtojai, apimta geros nuotaikos politikė televizijoje suko polkos ratus su jaunu šokėju.

Tiesa, užklupta ne darbo vietoje patyrusi parlamentarė sutriko lyg tikruose kaimo šokiuose pakirkinta mergina.

I. Degutienė ne tik ėmė teisintis, jog suspėja visur, bet ir priekaištaudama vardijo iš Seimo salės nežinia kur išgaravusius kaimynus bei partijos bendražygius – A. Kubilių, R. Juknevičienę, J. Razmą.

Konservatorė pasimušė į krūtinę, o išgaravimas iš Seimo salės aplinkos ministrui V. Mazuroniui gali ir rimčiau atsirūgti.

„Tvarkietis” išėjo kaip tik tuo metu, kai parlamentarai iš nežinia kelinto karto bandė priimti daug aistrų kėlusias Medžioklės įstatymo pataisas.

Dėl tų pataisų ministro gal niekas ir nebūtų smarkiai pasigedęs. Bėda ta, kad V. Mazuroniui nebūnant salėje rūpestinga jo kaimynė J. Vaickienė pasistengė, kad elektroninė balsavimo sistema rodytų priešingai. Tai neprasprūdo pro budrias opozicijos akis.

Už rankos pagautas griežtasis aplinkos ministras irgi nesijaučia kaltas. Negana to, jis dar šokdina esą iš jaudulio ne tą balsavimo mygtuką už jį paspaudusią kaimynę.

Gal ir nepanašu į smagią polką televizijos studijoje, bet kaimo gegužinę tikrai primena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?