Viceministrės mąstymo logika: geriausi darbuotojai - giminės

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė socialdemokratė Angelė Bajorienė vadovaudama Prienų globos namams juose įdarbino savo sūnų, brolį ir brolio sutuoktinę. Tokiu elgesiu ji pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, antradienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-05-14 17:38, atnaujinta 2018-03-06 18:47

Socialdemokratė iš Prienų į Vilnių persikėlė po praėjusiais metais vykusių Seimo rinkimų, kai buvo paskirta viceministre. Į šias pareigas ją pasikvietė ministrė „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė.

VTEK A. Bajorienės veiklą vertino Specialiųjų tyrimų tarnybos prašymu.

Svarstydama A. Bajorienės elgesį, VTEK padarė išvadą, kad įdarbindama giminaičius politikė supainiojo asmeninius ir valstybės interesus. Globos namų vadovė buvo atsakinga už personalą, todėl įdarbindama giminaičius ji turėjo asmeninės naudos.

Tarnyba taip pat nustatė, kad buvusi įstaigos vadovė privačių interesų deklaracijoje nenurodė, kad dirbdama kartu su giminaičiais, kurie yra jos pavaldiniai, jai kyla interesų konfliktas.

VTEK posėdyje viceministrė aiškino giminaičius įdarbinusi, nes jais pasitikėjo ir manė, jog tokiu būdu įstaiga dirbs geriau.

Etikos sargams pripažinus, kad politikė pažeidė įstatymą, ji vienerius metus negalės būti skatinama, keliama į aukštesnes pareigas.

Politikė portalui atsisakė komentuoti VTEK sprendmą, nes teigė su juo dar nesusipažinusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.