Prieš B. Vėsaitę protestavo su baltais balandžiais

Ketvirtadienio vidurdienį apie šimtas žmonių prie Ūkio ministerijos laiptų padėjo iš popieriaus išlankstytus 635 baltus balandžius. Tokiu būdu jauni žmonės protestavo prieš ūkio ministrės Birutės Vėsaitės veiklą ir sprendimą atsikratyti viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovo Pauliaus Lukausko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:35 PM

Akcijos dalyviai teigė, kad popieriniai balandžiai simbolizuoja 635 įmones kurias padėjo įkurti P. Lukauskas vadovaudamas „Versliai Lietuvai“.

Žmonės piktinosi, kad ministrė atleidžia gerai dirbantį jauną žmogų, kuris grįžo į Lietuvą iš užsienio, norėdama į šį postą įtaisyti kokį nors socialdemokratų partijos atstovą. Jie mano, kad ministrės nurodoma P. Lukausko atleidimo iš darbo priežastis yra niekinė ir ragino atsižvelgti į įstaigos darbo rezultatus.

Pagrindiniu priekaištu P. Lukauskui ministrė laiko faktą, kad jis dažnai ima neapmokamas atostogas ir vyksta į užsienį konsultuoti verslininkų. Tuo tarpu buvę Ūkio ministerijos vadovai aiškina, kad P. Lukauskui buvo leista papildomai konsultuoti verslininkus, nes valstybės mokama alga iš užsienio grįžusiam specialistui buvo per maža.

Susitikti su protestuotojais B. Vėsaitė neišėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.