V. Boreikienė gina B. Vėsaitę: „Jai neleidžia pradėti dirbti“ (papildyta)

Socialdemokratė Violeta Boreikienė mano galinti būti gera ir principinga įstaigos „Versli Lietuva“ vadove. Komentuodama kilusį skandalą, ji svarstė, kad blogos jėgos bijo jos atėjimo, nes užėmusi šį postą V. Boreikienė galbūt išaiškintų visas negeroves.

V. Boreikienė (dešinėje) mano, kad ūkio ministrė B.Vėsaitė puolama nepagrįstai,<br>Lrytas.lt montažas
V. Boreikienė (dešinėje) mano, kad ūkio ministrė B.Vėsaitė puolama nepagrįstai,<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 16, 2013, 6:29 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:52 PM

Skandalo dėl įstaigos „Versli Lietuva“ vadovo Pauliaus Lukausko atleidimo epicentre atsidūrusi Kauno socialdemokratė Violeta Boreikienė stojo į savo partietės pusę.

„Versli Lietuva“, mano turimomis žiniomis, yra konservatorių vaikų kalvė“, – portalui lrytas.lt pareiškė politikė.

Ji teigė, kad vadovaujant P. Lukauskui „Versli Lietuva“, kaip ir jos vadovas, esą dirbo tik mažam ratui verslininkų ir įmonių.

„Manau, kad B. Vėsaitei užteks jėgų pakeisti P. Lukauską ir rasti tinkamą, sąžiningą, padorų, vadovą, kuris atstovautų Lietuvos viešąjį interesą ir gintų visos Lietuvos verslo interesus, o ne pavienių grupelių ir pavienių verslininkų interesus“, – kalbėjo buvusi Seimo narė.

Šiuo metu V. Boreikienė niekur nedirba, tačiau teigia turinti labai daug darbo pasiūlymų iš kurių renkasi. Po šio skandalo ji jau abejoja, ar eis dirbti į valstybinį sektorių, tačiau pripažįsta, kad būtų rimtai svarsčiusi ir dabar pagalvotų, jei jai pasiūlytų vadovauti „Versliai Lietuvai“.

V. Boreikienė sako turinti pakankamai kompetencijos - vadybininko ir vadovo patirties - vadovauti tokiai įstaigai.

„Mano vyras yra labai principingas ir aš tokia esu. Yra jėgos, kurios bijo, kad tokie žmonės ateis į šią įmonę. Gal kažkas Ūkio ministerijoje svarstė kandidatūras, kas galėtų pakeisti P.Lukauską. Manau, kad mano pavardė buvo paminėta tame ratelyje ir tas ratelis, matomai, sujudo. Jie bijo principingų, organizuotų, reiklių žmonių. Gal kažkas ten blogo daroma, ir bijoma, kad atėjusi galiu atkapstyti negerų dalykų. Neatmetu tų baimių“, – kalbėjo V.Boreikienė.

Kauno socialdemokratė gyrė bendražygę B. Vėsaitę.

„Manau, kad ji labai stiprus žmogus, ko galėtų pavydėti visas Lietuvos politikų elitas. Tai labai tvirta, išsilavinusi politikė. Jai, atėjus į ministeriją, reikėjo pirmiausia apsiprasti, suformuoti savo komandą, kuri dar nebaigta formuoti, ir tik tada pradėti rimtai dirbti. Dabar jai tiesiog neleidžiama pradėti dirbti, susikaupti, pagalvoti apie strategiją ir konkrečias priemones bei veiksmus. Jai neduoda ramybės, užgaulioja“, – kalbėjo V. Boreikienė.

* * *

Publikavus šį tekstą, į V. Boreikienės komentarus sureagavo Seimo narys Dainius Kreivys. Jis portalui lrytas.lt atsiuntė savo komentarą:

„Žiniasklaidoje kandidate į „Versli Lietuva“ vadovo pareigas įvardintos V. Boreikienės bandymas politizuoti šios įstaigos veiklą yra visiškai apgailėtinas. Nesuradus jokių formalių ir dalykinių priežasčių, kodėl reikėjo atleisti „Versli Lietuva“ vadovą poną P. Lukauską, dabar jau bandoma pereiti prie politinio apsidrabstymo, kai turėtų būti vertinama tik vienų ar kitų asmenų kompetencija.

Kaip jau esu minėjęs ankščiau, XV-osios Vyriausybės Ūkio ministerijos vadovybė, pertvarkydama Valstybės įmonių valdymą bei parinkdama kandidatūras į vadovus rėmėsi tik kompetencijos kriterijumi ir pats asmeniškai jokių nurodymų, būdamas ūkio ministru, dėl darbuotojų parinkimo nesu davęs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.