Prieš ūkio ministrės užmojus - balandžių armija

Neapsikentusių, kaip klostosi situacija mūsų valstybėje ir žaibiškai susiformavusi piliečių, nevyriausybinių organizacijų, jaunųjų verslininkų ir išeivijos lietuvių grupė „Šalin rankas nuo verslios Lietuvos“ antradienį šimtais popierinių balandžių išreiškė pilietinę poziciją Kaune.

Protestuotojai išlankstė 635 popierinius balandžius.<br>L. Pileckas
Protestuotojai išlankstė 635 popierinius balandžius.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 21, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:24 AM

Tokia akcija ketvirtadienį vyko ir sostinėje, kur prie Ūkio ministerijos sukvietė ne tik būtį protestuotojų, bet sutelkė ir geriausiuose Europos universitetuose studijuojančius lietuvius. Antradienį tokia pat akcija surengta Kaune, prie Laisvės alėjoje esančio fontano.

Vienas iš akcijos organizatorių Kaune, moksleivis Jurgis Radigavičius tikino, kad į akciją atėję žmonės tiesiog nesutinka su ministrės Birutės Vėsaitės sprendimu iš pareigų atleisti šios organizacijos vadovą Paulių Lukauską.

„Reaguodami į įvykius subūrėme taikią ir nepolitizuotą akciją. Taip siekiame pakeisti įvykių eigą ir užtikrinti, kad įvairių organizacijų vadovais taptų tik kompetentingi asmenys, o ne politiniai patikėtiniai“, - kalbėjo vaikinas.

Pasak akcijos organizatorių, Kaunas nuo seno yra verslių ir kūrybingų žmonių miestas, visada buvo patriotinio pasipriešinimo ir laisvės gynėjų tvirtovė. Todėl, reikšdami nerimą dėl „Verslios Lietuvos“ vadovo pašalinimo, akcijos dalyviai išlankstė 635 popierinius balandžius. Šis skaičius simbolizuoja su „Verslia Lietuva“ siejamų įmonių kiekį.

635 balandžiai – tai 635 sėkmingai savo veiklą „Verslios Lietuvos“ pagalba pradėjusios naujos verslios įmonės. Įmonės, kurių ne viena šiandien sėkmingai veikia Kaune, kuria darbo vietas, telkia gabius jaunus specialistus, rengiamus Kauno aukštosiose mokyklose.

„Dalyvauju akcijoje, nes palaikau jaunus žmones ir labai noriu, kad į Lietuvą sugrįžtų mano užsienyje besimokantys vaikai, noriu, kad jie turėtų sąlygas čia dirbti. Manau, kad „Versli Lietuva“ prie to labai prisidėjo ir prisideda. Be to manau, kad laikas leisti dirbti jauniems žmonėms, parodyti, ką jie sugeba, o ne tiesiog kaitalioti pareigų pavadinimus, bet žiūrėti į tuos pačius nusibodusius senus veidus“, - kalbėjo į akciją atėjusi interjero darbais užsiimanti verslininkė Skaidra Žeivytė.

Kaip lrytas.lt jau rašė, P. Lukauskas neįtiko ūkio ministrei Birutei Vėsaitei. Politikės teigimu, P. Lukauskas net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, o asmeniniam verslui ir projektams.

„Neturime itin daug priekaištų VšĮ „Versli Lietuva“ vadovui, tačiau faktas, kad žmogus net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, mums kelia nerimą. Aš norėčiau, kad šios svarbios Lietuvai organizacijos vadovas šimtu procentų atliktų tiesiogines savo pareigas ir susitelktų į eksporto plėtrą“, - kiek anksčiau tikino ministrė.

B. Vėsaitė taip pat atkreipė dėmesį, jog buvo atliktas ir „Verslios Lietuvos“ veiklos auditas.

„Mūsų nuomone, tos didžiulės lėšos (nuo 2009 m. - per 86 mln. litų), kurios skiriamos šios organizacijos veiklai ir jos vykdomiems projektams, yra naudojamos ne itin efektyviai“, - sakė ūkio ministrė.

Pasak B. Vėsaitės, sprendimas, kas galėtų laikinai eiti VšĮ „Versli Lietuva“ vadovo pareigas, kol kas nėra priimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.