Iš patogių kabinetų policininkai trauks patruliuoti į gatves

Panevėžio regione kabinetuose patogiai dirbantiems 140 pareigūnų šią vasarą teks gerokai pamiklinti kojas – jie išginti patruliuoti į gatves.

Rokiškio policijos vadovas S. Meliūnas gatvėse patruliavo praėjusią savaitę.
Rokiškio policijos vadovas S. Meliūnas gatvėse patruliavo praėjusią savaitę.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

May 22, 2013, 8:52 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:49 AM

Patrulio duoną praėjusią savaitę krimto ir Rokiškio policijos komisariato vadovas Stasys Meliūnas.

„Patruliavome keliuose kaimuose, o pėsčiomis – Rokiškio mieste. Autobusų stotyje teko sulaikyti labai girtą ir agresyviai besielgiantį pilietį”, – kiek primiršto darbo patirtimi pasidalijo S. Meliūnas.

Triukšmadarys liejo savo įtūžį plūsdamasis ir trankydamas į žemę mobiliojo ryšio telefoną.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo sulaikomas vyras labai nustebo tarp paprastų patrulių atpažinęs ir komisariato vadovą, tačiau vis vien atsisakė papūsti į alkoholio matuoklį.

S.Meliūnas sakė, kad praėjusių metų gruodį įsigaliojęs generalinio komisaro įsakymas patruliuoti ir kabinetuose dirbantiems pareigūnams patiko ne visiems.

„Bandėme remtis savanoriškumo principu, bet savanorių buvo ne taip ir daug. Tačiau jeigu vadovai priekyje, tai ir kitiems darbuotojams atsiranda didesnė paskata.

Vis dėlto sudarant patruliuojančiųjų sąrašus didelių prieštaravimų nepasitaikė. Juk per mėnesį kiekvienam tenka patruliuoti maždaug tik 4–6 valandas”, – sakė S. Meliūnas.

Patruliavimo išvengė ikiteisminius tyrimus atliekantys tyrėjai, kriminalinės policijos operatyvininkai ir dar kelios su darbo pertekliumi sunkiau besitvarkančios tarnybos.

Panevėžio policijos komisariato viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas sakė, kad Panevėžio regiono pareigūnai pakluso generalinio komisaro nustatytai tvarkai.

Vien Panevėžyje patruliuoti į gatves vyks 65 kabinetiniai pareigūnai. Įsakymas paliečia ir komisariatų padalinių vadovus.

Tiesa, Migracijos tarnybos specialistės išvengs budėjimo gatvėse. Joms šiais metais ypač padaugėjo darbo dėl masinio 2003 metais išduotų gyventojų pasų keitimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.