Pigiausias čempionatas – Nemune

Nespėjo rekonstruotame Girstučio kultūros ir sporto centre esančiame baseine sušilti vanduo, o Kauno valdžią apėmė pašėlęs noras surengti Europos suaugusiųjų plaukimo čempionatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 4, 2013, 7:39 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:52 PM

Kauno meras A. Kupčinskas tokį užmojį išdėstė į Lietuvą atvykusiam Europos plaukimo federacijos prezidentui P. Barelli ir aprodė tviskantį baseiną. Vaizdas tikrai neblogas, nes dar visai neseniai Kauno valdžiai teko raudonuoti prieš olimpinę čempionę R. Meilutytę, kuri visiškai neturėjo galimybės treniruotis gimtajame mieste.

Tačiau P. Barelli turbūt smarkiai sutriko išgirdęs A. Kupčinsko svarstymus, kad čempionatas būtų rengiamas ne Girstučio plaukimo centre, o „Žalgirio” arenoje.

Jos viduje būtų galima įrengti surenkamą 25 metrų ilgio baseiną. Dar vienas toks baseinas sportininkų treniruotėms turėtų iškilti šalia arenos. O vėliau jie būtų grąžinti savininkui.

Visa tai kainuotų tik milijoną eurų! Jeigu miesto valdžia šiuos baseinus nuspręstų pasilikti, reikėtų sukrapštyti dar 1,5 mln. eurų.

Kaunui siekiant teisės surengti Europos plaukimo čempionatą apie tai turbūt reikėjo galvoti prieš pradedant Girstučio komplekso rekonstrukciją.

Jei jame esantis baseinas tinka tik vaikų maudynėms ar atvėsti po pirties, galbūt išvis nevertėjo imtis tokio projekto.

Miesto valdžia galėjo nupirkti tokį pat surenkamą baseiną, surengti geidžiamą Europos čempionatą ir tuomet nugabenti pirkinį į Girstučio centrą.

Visi liktų ir patenkinti, ir dar būtų sutaupyta pinigų.

Galbūt A. Kupčinskas suklydo: jis siekia surengti ne Europos plaukimo, o krepšinio čempionatą, nes prieš dvejus metus vykęs renginys tikrai pavyko. Tik bėda, kad pasiūlymą pateikė ne tam žmogui. Suverskime kaltę prasidėjusiems karščiams.

O plaukimo čempionatą galima surengti itin pigiai ir paprastai – sportininkai, pavyzdžiui, gali pasivaržyti ir šalia arenos esančiame Nemune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.