Didžiojoje Britanijoje vestuvių išvakarėse žiauriai nužudytas lietuvis

35 metų Didžiosios Britanijos lietuvis Ramsey Raulinautis buvo žiauriai nužudytas prieš pat savo vestuves. Žudikai – jo bičiuliai lenkai. Lietuvio nuotaka 41 m. Mandy Hammond pasakojo, kad Ramsey po žiauraus užpuolimo išgyveno tris dienas, bet mirė nuo baisių sužeidimų ir nudegimų – nudegė daugiau kaip 60 proc. jo kūno, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:03 PM

Teismas kaltais dėl žmogžudystės pripažino du jo draugus lenkus – 22 m. Pawelą Lysoniką ir 28 m. Kamilą Semrau. Jiems skirta maksimali bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.

Dar du vyrai - 30 m. Lukas Kalkowskis ir 31 m. Stanislawas Gliszczynskis nuteisti 17 metų kalėjimo.

Lietuvio sužadėtinė pasakojo, kad jis išėjo su draugais švęsti bernvakario - „paskutinės laisvės nakties“. Vakarėlis baigėsi žiauriu smurtu. R. Raulinautis buvo žvėriškai sumuštas, o tada - padegtas.

Pati nuotaka, išleidusi sužadėtinį, leido vakarą darydamasi manikiūrą ir procedūras plaukams, ruošdamasi vestuvių ceremonijai, kuri turėjo įvykti jau kitą rytą.

Bet anksti ryte policija pranešė, kad Ramsey būklė kritiška, ir kad keturi jo bičiuliai lenkai suimti.

„Kai išgirdau jų pavardes, man atvipo žandikaulis, negalėjau patikėti. Jie buvo draugai, jis išėjo su jais švęsti bernvakario, - pasakojo M. Hammond. - Ramsey anksčiau buvo juos pasikvietęs pietų – aš juos priėmiau ir gaminau jiems valgį. Niekaip nesuprantu, kas nutiko tą naktį, ir kodėl jie nužudė mano būsimą vyrą“.

M. Hammond šiek tiek sunerimo, kai jos sužadėtinis naktį neatsiliepė telefonu.

Anksti ryte išgirdo beldimą į duris ir nuskubėjo atidaryti galvodama, kad čia grįžo jos būsimas vyras.

Bet tai buvo du policijos pareigūnai. Jie pasakė, kad R. Raulinautis buvo žiauriai užpultas šalia viešbučio ir padegtas jo kūnas. Po trijų dienų jis mirė ligoninėje.

„Jaučiausi, lyg būčiau spardoma į pilvą. Manęs paprašė atpažinti jo kūną. Ten nuėjusi turėjau žiūrėti į vyrą, kuriam būčiau turėjusi ištarti „taip“. Teko atsiremti į sieną, kad nepargriūčiau. Sunku buvo jį atpažinti, jis buvo siaubingai sužalotas ir nudegęs. Grįžau namo ir iš spintos išsitraukiau vestuvinę suknelę. Žiūrėjau į ją, gulėdama ant lovos, kaip daugybę kartų anksčiau, bet šį kartą verkdama“.

Ramsey Pietų Velse, Niuporte dirbo statybininku. Čia prieš penkerius metus susipažino su M. Hammond, kuri jau turėjo septynis vaikus.

Jis pasiūlė jai nuvažiuoti susipažinti su jo šeima Lietuvoje. Grįžusi į Niuportą, pora paskyrė vestuvių datą – 2011 m. kovo 10 d.

„Mano vestuvinė suknelė vis dar tebekabo spintoje – norėčiau, kad Ramsey mane pamatytų ją vilkinčią, - prisipažįsta moteris. - Kiekvieną dieną galvoju apie kančias, kurias jam teko patirti, aš niekada jo nepamiršiu. Aš tebeturiu visus jo drabužius. Negaliu su jais išsiskirti. Jie vis dar turi jo kvapą, ir tai mane nuramina“.

Teisme lietuvio nužudymas buvo apibūdintas kaip ypatingai žiaurus bei šaltakraujiškas. Ramsey buvo baisiai sumuštas – jau vien dėl sužalojimų jis būtų sunkiai išgyvenęs. Bet žudikai jį dar ir padegė, po drabužiais prikišę popierių.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.