Prie kryžiaus prisirišę aukštalipiai tikisi, kad Dievo neišgąsdino

Užlipus ant daugiau nei pusšimčio metrų aukščio Vilniaus katedros varpinės,

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 15, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:20 PM

Kas tie vyrai, vilkintys ryškiaspalviais kombinezonais? Toks klausimas penktadienį kilo praeiviams, bendrovės „IDG Service“ aukštalipiams atliekant neįprastą operaciją.

Ant katedros varpinės stogo jie per dieną sumontavo du žaibolaidžius. Aukštalipiai pakeitė senąjį vienintelį žaibolaidį, kuris buvo pritvirtintas prie varpinės kryžiaus.

Beje, prie to paties 2,8 metro aukščio kryžiams teko prisirišti ir pavojingą darbą atliekantiems specialistams.

Žaibolaidis katedros varpinėje buvo įrengtas dar 1989-aisiais, kai ant jos, po sovietinės okupacijos metų, vėl iškilo kryžius. Jį rekonstruojant varpinę jau reikėjo keisti.

Anot „IDG Service“ vadovo Igno Gylio, katedros varpinė - vienas sudėtingesnių objektų. Juk apačioje daug praeivių, o pakilti iki kryžiaus ne taip paprasta.

Tačiau aukštalipiai, kuriems dangoraižių langų plovimas jau tapo rutina, norėjo naujų iššūkių.

Užtruko ne tik darbas, bet ir pasiruošimas jam. Kaip pasieks kryžių, aukštalipiai apžiūrėjo diena anksčiau. Nors jie iš anksto buvo susiplanavę savo veiksmus, paaiškėjo, kad ne viską įmanoma atlikti.

I. Gylys sakė, kad prisirišus prie kryžiaus jam dar neteko dirbti. Tiesa, jo vadovaujami aukštalipiai jau triūsė Bernardinų bažnyčioje ir puikiai prisimena, kaip benzininiu pjūklu pjaustė senas medines konstrukcijas, keldami baisų triukšmą.

„Bet Dievo turbūt neišgąsdinome. Tikiuosi, ir dabar neišgąsdinsime“, - prieš pradėdamas darbus katedros varpinėje juokėsi I. Gylys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.