Nudažyti stulpai Vilniuje vėl aplipo skelbimais

Remontuodami gatves darbininkai dažė ir troleibusų kontaktinio tinklo atramas. Blizgėjo jos neilgai. Miesto terliotojams nebaisios net baudos – jie skelbimuose nesivaržydami nurodo savo telefono numerius.

Pylimo gatvėje stulpai neilgai buvo švarūs. Iš sovietmečio atėjusi mada bet kur klijuoti skelbimus – nemari.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pylimo gatvėje stulpai neilgai buvo švarūs. Iš sovietmečio atėjusi mada bet kur klijuoti skelbimus – nemari.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 29, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:29 AM

Pylimo gatvėje ant ką tik nudažyto stulpo Vilniaus jaunieji ateitininkai sumanė pareklamuoti renginį Reformatų skvere. Renginys seniai praėjo, tačiau skelbimo jo rengėjai nė nemano nukabinti, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Sostinė".

Kiek toliau – skelbimas apie superkamus automobilius. Prie Centro poliklinikos stotelės žmogus skelbiasi parduodantis garažą.

Savivaldybės atstovai, šiemet jau surašę 30 protokolų už skelbimų klijavimą, pripažįsta, kad iš sovietmečio atkeliavusi mada – nemari.

Bet blogiausia, kai apdergiami ką tik nudažyti stulpai.

Garažą jau spėjo parduoti

Skelbimą apie parduodamą garažą pakabinęs Aleksandras nustebo išgirdęs klausimą apie baudą už miesto teršimą.

„Visi kabina, ir aš kabinu. Jeigu miesto valdžiai nepatinka, tegu skelbimų stulpus įrengia”, – siūlė vyras.

Jis tikino, kad pakabinęs vos kelis skelbimus sulaukė daugybės skambučių. Garažą Salininkuose vyras jau pardavė. Aleksandras įsitikinęs, kad jam padėjo tai, jog skelbimus kabino prie miesto transporto stotelių.

Superka, bet neklijuoja?

„Nežinau, skelbimų nekabinau ir miesto neteršiau. Gal kas nors kitas pakabino”, – gynėsi Gediminas Sarcevičius.

Telefono numeris, kuriuo vyrui pavyko prisiskambinti, Kalvarijų gatvėje kabo vos ne ant kas antro stulpo. Juo paskambinus galima tartis dėl automobilio pardavimo.

G.Sarcevičius neneigė, kad superka automobilius – daužtus ir nevažiuojančius. Jam galima siūlyti ir mikroautobusą. Bet skelbimų jis, ginkdie, neklijavęs.

Vėl samdys pagalbininkus

„Vežu į Palangą ir atgal. Kaina – 170 litų”, – toks skelbimas šviečia ant nudažyto stulpo Kalvarijų gatvėje. Mažesnėmis raidėmis nurodyta, kad įskaičiuota ir viena nakvynė.

Nurodytu telefono numeriu atsiliepusi Jolanta tikino, kad skelbimus įmonės pagalbininkai klijuoja tik ten, kur jų jau yra. Iš tiesų – Kalvarijų gatvėje šalia šios reklamos jau kabo sunkiai įskaitoma draiskana.

Jolanta vienintelė prižadėjo, jog pasibaigus sezonui tuos pačius pagalbininkus samdys, kad skelbimus nuplėštų. Tačiau taip elgsis tik dėl to, kad vilniečiai nebeskambintų, nes rudenį įmonė į Palangą nebeveš.

Reikia nustatyti asmenybę

Viešosios tvarkos skyriaus direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas aiškino, kad su tokiais pažeidėjais kovoti sunku. Pernai pavyko nubausti 73 teršėjus. Paprastai tokių skelbimų padaugėja vasarą.

Nors kiekviename skelbime nurodytas bent vienas telefono numeris, tačiau nėra nei vardo, nei pavardės. Todėl tvarkos sargams reikia pavargti, kad nustatytų pažeidėją.

Be to, savivaldybė ne visuomet baudžia, kartais tik įspėja teršėjus. Didžiausia bauda už skelbimų ne vietoje klijavimą gali siekti 2 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.