Ministrė suraitė patį superdidvyrį

Tikriausiai daug kas yra girdėję apie tokį socialinių tinklų folkloro personažą – Kapitoną Akivaizdumą? „Du plius du yra keturi”, „karas žudo žmones”, „homoseksualai yra gėjai”, „alkį numalšina maistas” – tokiais perlais žarstosi šis herojus, o sužavėta internautų minia ošia „Ačiū tau, Kapitone Akivaizdume”.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jul 10, 2013, 7:33 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:40 AM

Tačiau dabar šis veikėjas, kaip sako tie patys internautai, priverstas nervingai rūkyti koridoriuje. Jį ten pasiuntė socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė. Ji lyg ugnikalnis trykšta pranešimų spaudai apie kiekvieną savo žingsnį srautu, kuriame švyti Akivaizdumo vertos mintys.

„Svarbu taikliai parinktos priemonės ir pakankamas finansavimas joms įgyvendinti.

Efektyvus priemonių įgyvendinimas yra neatsiejamas nuo finansavimo galimybių – jos turi būti pakankamos.” Tai apie jaunimo nedarbo problemą, kurios sprendimą pati ministerija skelbia savo prioritetu pirmininkaujant Europos Sąjungai.

Tos priemonės išskirtinės. Tarkime, siekis, kad darbo rinka būtų prieinama jauniems žmonėms, arba jaunų žmonių „ryžto įsidarbinti” skatinimas.

Įsidėmėtina mintis ir apie visą ES ekonomiką: „Žmogus ir dėmesys jam yra esmė”, nes „žmonės yra didžiausias Europos turtas”. Ministrė taip pat skelbia, kad ekonomikos augimas turi didinti ne socialinę atskirtį, o sanglaudą ir kad Lietuva, jei nori augti, turi investuoti į žmogų.

Žinoma, bendrą įspūdį kiek gadina tai, kad šias svarbias įžvalgas ministrė skelbia tik oficialiuose renginiuose, į kuriuos susirenkama „atkalbėti”.

Gerai būtų, kad mums ministrė atskleistų paslaptį, ką, pavyzdžiui, reikia daryti su „Sodros” skolomis. Tikriausiai ir atskleis – kai tik baigs pirmininkauti visos Europos socialinės apsaugos strategams.

Kita vertus, tą auksinę A. Pabedinskienės mintį galima nuspėti iš anksto: „Sodros” problemas būtina neatidėliotinai spręsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.