Jūros šventei - speciali rubrika portale lrytas.lt

Paskutinį liepos savaitgalį Klaipėdą vėl užlies renginių banga – į uostamiestį sugrįžta Jūros šventė. Tai unikali, savo dydžiu ir tradicijomis Lietuvoje konkurencijos neturinti šventė, rengiama jau nuo 1934 metų. Specialiai šiam išskirtiniam renginiui pristatome rubriką „Jūros šventė”, kurioje rašysime apie šios išskirtinės šventės renginius, operatyviai skelbsime naujienas apie įvykius, susitikimus ir nutikimus, pasakosime apie Jūros šventės šeimininkus, įdomiausius svečius, artistus.

Jūros šventė - unikali, savo dydžiu ir tradicijomis Lietuvoje konkurencijos neturinti šventė, rengiama jau nuo 1934 metų.<br>Organizatorių nuotrauka
Jūros šventė - unikali, savo dydžiu ir tradicijomis Lietuvoje konkurencijos neturinti šventė, rengiama jau nuo 1934 metų.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Kumžienė

Jul 19, 2013, 1:07 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:59 PM

Naujienų portale lrytas.lt bei socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje rengsime konkursus, kurių metu galėsite laimėti specialius Jūros šventės organizatorių įsteigtus prizus.

Šių metų šventės tema – Jūros šventės karalystė, kurią padiktavo į uostamiestį sugrįžtanti karalienės Luizės legenda, jūrinio miesto pasakose karaliaujantis jūrų valdovas Bangpūtys ir žemės žmogų pamilusi dievaitė Jūratė. Uoste plauks karališki burlaiviai, senamiesčio gatvėmis šurmuliuos karūnomis pasipuošę šventės dalyviai ir svečiai. Net kavos puodeliai bus dekoruoti mažytėmis karūnomis.

„Nenorime prikelti karalių, jų rūmų tuštybės ir pompastikos, norime pakviesti į nuoširdžią, klaipėdietišką šventę, kurioje kiekvienas žmogus jaustųsi karaliumi, kur jam būtų įdomu, linksma, sotu ir nors trumpam pasimirštų kasdieniai rūpesčiai“,– sakė VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Jūros šventės organizatoriai ypač pabrėžia jūrinę renginio tradiciją ir klaipėdietiško patriotizmo aspektą. Jūros šventės renginių programoje jau šiemet atsiras ženkliukas „Sukurta Klaipėdoje“. Juo bus pažymėti visi uostamiestyje sukurti, suburti ir miesto potencialą reprezentuojantys renginiai.

Renginio programoje daugiau nei šimtas pramoginių, kultūros, sporto renginių, visuomeninių iniciatyvų. Liepos 26-28 dienomis renginiai vyks keturiose scenose – Kruizinių laivų terminale, Teatro, Atgimimo ir „Meridiano“ aikštėse, o teatrinės improvizacijos ir provokacijos koncentruosis uostamiesčio Tiltų ir Turgaus gatvėse.

Kartu keliaukime šios jau penkiasdešimt ketvirtąjį kartą rengiamos šventės prisiminimų takais, pagerbkime žuvusius jūroje, žiūrėkime senovinių laivų paradą, šėlkime koncertuose, žiūrėkime spektaklius, šokime, kurkime, bendraukime ir kartu duokime startą didžiausiai metų šventei dalyvaudami šventinėje eisenoje. Kartu su naujienų portalu lrytas.lt Jūros šventė ateina į Klaipėdą, Lietuvą ir į jūsų namus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.