Kaunietės pagalbos šauksmas: uždarykite sūnų, kol manęs nenužudė

Bijo kraupių grasinimų

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-07-21 20:24, atnaujinta 2018-03-02 20:50

51 metų kaunietės Vidos Parazinskienės gyvenimas virto košmaru. Praėjusį penktadienį jos sūnus 28 metų M. Petraitis padegė kuklų butą Kaune, Kopūstų gatvėje stūksančiame mediniame dviejų aukštų name.

Ugniagesiams pavyko sutramdyti beįsiplieskiantį gaisrą, o padegėjas paspruko.

Šeštadienio vakarą jis grįžo į namus ir antrą kartą juos padegė. Šįkart liepsnojo palėpė, kurioje jis miegodavo.

Bijo kraupių grasinimų

Ugnies nusiaubtame pasibaisėtinos būklės mediniame name viena likusi V. Parazinskienė „Lietuvos rytui“ sakė nežinanti, kaip reikės gyventi toliau.

Labiausiai moteris bijo, kad policijos sulaikytas sūnus vėl grįš ir įvykdys kraupius grasinimus. Moteris dar turi 20-ies ir 10-ies metų dukteris. Pastaroji glaudžiasi pas senelę, tad brolio sukelto gaisro nematė.

„Mano sūnus išprotėjęs, nežinia, kas jam gali šauti į galvą. Jau anksčiau policininkų prašiau, kad jį išsivežtų, sulaikytų, tačiau jie man atsakė, jog tam nėra pagrindo.

Gal dabar, po to, ką padarė, jį uždarys į psichiatrijos ligoninę“, - vylėsi kaunietė.

Vaikėsi su peiliu rankoje

Moteris įsitikinusi, kad šunkeliais nuėjęs, niekada jokio darbo nedirbęs, o tik vagiantis ir nuolat nusikalstantis jos sūnus neabejotinai serga sunkia psichikos liga.

Apie nenuspėjamą vyro būdą, pomėgį nuogam lakstyti po kiemą ir kraupiais riksmais šiurpinti aplinkinius liudijo ir šalia esančių namų gyventojai. „Prieš pirmą kartą padegdamas namus jis man grasino.

Su peiliu vaikėsi, sakė, papjausiu, mirtinai užbadysiu, o už tai man daugiau nei dešimt metų kalėjimo tikrai neduos. Smogė kumščiu į veidą, spardė“, - guodėsi V. Parazinskienė.

Regis, praėjusio penktadienio rytą padegdamas namus jis tik ketino dėl jam vienam suprantamų priežasčių pagąsdinti motiną.

Prieš padegimą jis į lauką išnešė dujų balioną, kaimynai matė, kaip nuogas lakstė po kiemą kažką šaukdamas.

M. Petraičio motina nežinia kur besislapsčiusį savo sūnų šeštadienio vakarą vėl pastebėjo prie namų.

„Jis man pasakė: „Tave sudeginau, o tu čia vis tiek gyveni.“ Laiptais nubėgo į palėpę ir padegė savo gultą. Kilus gaisrui niekur nesislėpė, tikriausiai norėjo, kad policija jį sulaikytų.

Juk areštinėje gerai, maisto duoda, baltą patalynę patiesia“, - sakė kaunietė.

Į užsienį važiuoja vogti

Kauno šešėlinio pasaulio veikėjo Henriko Daktaro motinai Jadvygai Daktarienei priklausančioje kavinėje dirbanti V. Parazinskienė su kartėliu pripažino, kad jos užaugintas sūnus - vagis ir tinginys.

„Jis niekada nedirbo jokio darbo, tik vagia, žmones užkabinėja. Teistas gal šimtą kartų, vis važiuoja į užsienį, tačiau ne dirbti, bet vogti.

Pastarąjį kartą grįžo prieš tris mėnesius, rodos, jį išleido iš Anglijos kalėjimo. Parėjo kaip koks valkata, be paso ir pinigų“, - apie savo sūnų kalbėjo moteris.

Motina savo kaltės nejaučia

Kaunietė nebesuskaičiuoja, kiek eibių praeityje yra iškrėtęs sūnus.

Moteris prisiminė tik labiausiai ją sukrėtusius nusikaltimus - kartą jis užpuolė prekybos centre ledus valgantį garbaus amžiaus vyrą ir be jokios priežasties ėmė spardyti.

Kitą kartą įkliuvo siautėdamas prekybos ir pramogų centre, kai niokojo stendus, gadino prekes.

Tiesa, dėl klystkeliais pasukusio sūnaus motina kaltės nejaučia. Ji sakė daug dirbusi, tad jos vaiku turėjusi pasirūpinti senelė. „Kiek kartų sakiau, vežk jį gydyti, tačiau neklausė.

Jai labai tinka toks anūkas, vis duoda pinigų, o tas nusiperka alaus ir degtinės ir geria“, - kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.