Pinigų trūkumas – ne kliūtis tuščios premjero rezidencijos remontui

Vyriausybės kanceliarija po geros savaitės pasirašys sutartį su bendrove, laimėjusia konkursą užbaigti premjero rezidencijos Turniškėse remontą. Darbai turėtų kainuoti apie 600 tūkst. litų. Tiesa, pinigų tam šių metų valstybės biudžete nenumatyta.

Neužbaigta premjero rezidencija.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Neužbaigta premjero rezidencija.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-07-22 11:05, atnaujinta 2018-03-02 20:36

Vyriausybės kanceliarija kol kas neskelbia, kiek tiksliai kainuos remonto darbai. Kanceliarijos atstovai prašo palaukti, kol bus pasirašyta sutartis su konkurso laimėtoja – bendrove „Portalas“. 

Vyriausybės atstovai šių metų pradžioje viešai pripažino, kad valstybės biudžete lėšų A. Butkevičiaus rezidencijai nėra. Tačiau konkursas vis tiek buvo paskelbtas.

„Kadangi sutartis su rangovu bus pasirašoma dešimties mėnesių laikotarpiui, atsiskaityti mes planuojame kitais metais“, – portalui lrytas.lt teigė nežinomu panorėjęs likti Vyriausybės kanceliarijos atstovas.

Kanceliarija išties suplanavo nemažai darbų. Statybininkai turės sutvarkyti premjero rezidencijos aplinką: pasėti veją, sudėti trinkeles, akmeninius takelius, iškirsti senus medžius ir išrauti jų kelmus, apželdinti rezidencijos aplinką.

Rezidencijoje planuojama įrengti naują signalizaciją, kondicionierius, sudėti grindis, sutvarkyti namo sienas, rūsį. Name bus įdėtos naujos durys, laiptų turėklai, šviestuvai. Taip pat reikės įrengti sauną, židinį, vonias, dušus, klozetus, bidė bei pisuarus, bus atliekami ir kiti smulkesni darbai. Premjero žmona galės džiaugtis ir nauja virtuve. Tiesa, kokia įranga joje bus statoma, konkurse nedetalizuojama.

Atrodo, kad bent pačių statybininkų premjero rezidencijos remontas nedomino. Konkurse dalyvavo vos dvi įmonės. Viena iš jų – bendrovė „Micaras“, pasiūliusi 695 tūkst. litų kainą, iš konkurso buvo pašalinta kaip neatitikusi reikalavimų.

„Mums patiems keista, kad konkurencija buvo tokia maža“, – pripažino konkursą laimėjusios bendrovės „Portalas“ vadovas, prisistatęs Aleksandru. Plačiau kalbėti apie būsimus darbus jis atsisakė.

Spėjama, kad A. Butkevičius į naująją rezidenciją Dalios Grybauskaitės namo kaimynystėje galėtų keltis kitų metų vasaros pradžioje. Tiesa, tiek pats premjeras, tiek jo sutuoktinė viešai tvirtina į Turniškes nesiveržią.

Jie gyvena naujos statybos name Vilniuje šalia Vingio parko, M. K. Čiurlionio gatvėje. Greta esančiame bute įsikūrė Vyriausybės vadovo apsauga. Tiesa, pačiam Vadovybės apsaugos departamentui premjerą būtų patogiau saugoti Turniškių kvartale, kurio teritorija yra uždara. Į nuosavą butą nėra galimybės pasikviesti garbių svečių. 

Premjero rezidencijos remontas užsitęsė dėl finansinės krizės. Teigiama, kad liko padaryti apie šeštadalį darbų. Remontui jau išleista apie 4 mln. litų. Rezidencijos remontas buvo sudominęs Seimo Audito komitetą. Jos nariai įtarė, kad pinigai naudojami neracionaliai. Dėl to buvo nutraukta sutartis su remontą pradėjusia bendrove.

Rezidencija kuriama 1939 metų statybos name. Prieš rekonstrukciją pastatas buvo avarinės būklės, jame buvo įrengti butai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.