Lietuvos karo akademijos absolventams suteikti karininko laipsniai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Šios laidos akademijos absolventų 47 kariūnai studijavo pagal Bazinio karinio rengimo programą ir įgijo pėstininkų būrio vado kvalifikaciją ir bakalauro kvalifikacinį laipsnį.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Šios laidos akademijos absolventų 47 kariūnai studijavo pagal Bazinio karinio rengimo programą ir įgijo pėstininkų būrio vado kvalifikaciją ir bakalauro kvalifikacinį laipsnį.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-26 08:22, atnaujinta 2018-03-02 14:35

Iškilmingoje ceremonijoje šalies vadovė pabrėžė, kad kartu su leitenanto laipsniu kariai prisiima ir atsakomybę būti ištikimiems Lietuvai, saugoti jos laisvę ir ginti nepriklausomybę. 

„Būkite pilietiški ir narsūs Tėvynės gynėjai, profesionalūs kariai, garsėjantys ir tarptautinėse misijose. Taika ir žmonių saugumas - svarbiausi šiandieninio gyvenimo iššūkiai. Jūsų priesaika įpareigoja visomis išgalėmis stengtis, kad mes gyventume saugesniame pasaulyje“, - sakė prezidentė. 

Tai yra jau 20-oji Lietuvos karo akademijos laida. 

Šios laidos akademijos absolventų 47 kariūnai studijavo pagal Bazinio karinio rengimo programą ir įgijo pėstininkų būrio vado kvalifikaciją ir bakalauro kvalifikacinį laipsnį, septyni kariūnai studijavo pagal bendrą Lietuvos karo akademijos ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto Karinių oro pajėgų specialistų rengimo programą. 

Dar du prisiekę Lietuvos karininkai šiemet baigė studijas Jungtinių Amerikos Valstijų Pakrančių apsaugos ir Karinių oro pajėgų akademijose. 

Iškilmingoje ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje taip pat dalyvavo Vyriausybės nariai, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė, buvę Lietuvos karo akademijos viršininkai, užsienio šalių gynybos atašė, absolventų artimieji ir kiti svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.