Prieš futbolo rungtynes – policijos parengtis

„Mūsų darbas – užtikrinti drausmę per futbolo rungtynes. Kaip ir eitynėse „Už lygybę“, nebūsime tolerantiški jokiems žmogaus teisių pažeidimams“, – susirinkusiems žurnalistams kalbėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas. Užtikrinti saugumą ir perprasti lenkų futbolo sirgalių mentalitetą Lietuvos policijai padės ir į Lietuvą atvykę pareigūnai iš Lenkijos.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas teigė, kad perprasti lenkų futbolo sirgalių mentalitetą padės ir į Lietuvą atvykę pareigūnai iš Lenkijos.<br>D. Umbrasas
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas teigė, kad perprasti lenkų futbolo sirgalių mentalitetą padės ir į Lietuvą atvykę pareigūnai iš Lenkijos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jul 31, 2013, 2:54 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:51 AM

„Mes parengėme specialų planą, kuris bus suderintas su Lenkijos pareigūnais. Speciali sutartis leidžia pasitelkti pareigūnų iš kitų Europos Sąjungos (ES) šalių pagalbą. Juos pasikvietėme, kad šie padėtų perprasti savo šalies sirgalių filosofiją“, – kalbėjo jis.

Pasak K. Lančinsko, nors dalį bilietų sirgaliai įsigijo nelegaliai, o dalis buvo parduota per klubą, visiems futbolo sirgaliams esą turėtų pakakti vietos. Manoma, kad į Lietuvą atvyks apie 800-1000 sirgalių iš Lenkijos.

„Visose rungtynėse reikalavimai, ko negalima neštis į futbolo aikštę, panašūs. Specialių reikalavimų nebus, tačiau jau nuo trečiadienio vakaro Vilniaus mieste bus sustiprintos policijos pajėgos“, – sakė jis.

Policija informavo, kad bus stiprinama apsauga Lenkijos ir Lietuvos pasienyje, o autobusai su futbolo aistruoliais bus stabdomi, atliekama speciali patikra.

Policija prašo santūrumo

Ketvirtadienį vyksiantis trečiasis Europos lygos atrankos etapo mačas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ šalies pareigūnams – didžiausias galvos skausmas. Mat į šalį iš Lenkijos atvyksta Poznanės klubo sirgaliai – aršiausi Rytų Europoje.

Trečiadienį išplatintame spaudos pranešime Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas sirgalių prašė santūrumo.

„Tegul komandos netrukdomos įrodo savo meistriškumą ir deramai atstovauja savo šaliai. Neleiskime, kad išpuoliai, incidentai ar kitokie teisės pažeidimai sugadintų futbolo grožį, o nederami sirgalių veiksmai suterštų mėgstamos komandos vardą“, – rašoma pranešime.

Vilniaus policijos vadovo teigimu, pareigūnai padarys viską, kad galėtumėte mėgautis reginiu saugioje, draugiškoje aplinkoje: „Esu priverstas įspėti, kad policijos tolerancija baigsis sulig menkiausiu pažeidimu. Raginu kartu pasistengti, kad taip neatsitiktų – tai padaryti galime ir privalome.“

Lenkų sirgalių riaušės – įprasta

Jau tapo įprasta, kad futbolo rungtynes, kuriose susitinka lenkų ir lietuvių komandos, lydi sirgalių muštynės. Futbolo aistruoliai iš kaimyninės šalies prieš metus pasižymėjo ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje.

2007 metais žaidžiant Vilniaus „Vėtrai“ prieš lenkų „Legia“ komandą, lenkų sirgaliai sukėlė riaušes.

Tuomet policijos pajėgos išstūmė įsiaudrinusius žiūrovus iš aikštės. Pareigūnams teko panaudoti ašarines dujas ir gumines kulkas.

2012 metais Varšuvoje lenkų sirgaliai susirėmė su rusų aistruoliais prieš Europos futbolo čempionato rungtynes tarp Lenkijos ir Rusijos per kurias buvo sužeista keletas futbolo aistruolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.