Iš Vilniaus iškeliavo ir N.Venckienės keptuvės

Seimo viešbutyje neliko skandalingai pagarsėjusios jo gyventojos Neringos Venckienės pėdsakų. Iš pabėgusios parlamentarės buto vakar išnešti ir jos daiktai.

Išskirtinė misija – sukrauti ir išgabenti N.Venckienės daiktus iš Seimo viešbučio – buvo patikėta pačiam „Drąsos kelio” partijos pirmininkui J.Varkalai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Išskirtinė misija – sukrauti ir išgabenti N.Venckienės daiktus iš Seimo viešbučio – buvo patikėta pačiam „Drąsos kelio” partijos pirmininkui J.Varkalai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 28, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:13 PM

Vos pusmetį Seimo viešbutyje gyvenusi „Drąsos kelio” frakcijos seniūnė N.Venckienė didelių turtų čia nelaikė. Užsienyje nuo teisėsaugos besislapstančios buvusios teisėjos manta sutilpo į keliolika krepšių ir maišų.

Visa tai iš Seimo viešbučio išnešė bėglės bendražygis Jonas Varkala. Jis teigė turįs parlamentarės artimųjų leidimą.

Tuo metu, kai vyko N.Venckienės iškraustymas, Seimo rūmų prieigose sukiojosi ir į Vilnių iš Garliavos atvykusi jos motina Laimutė Kedienė bei teta Audronė Skučienė. Bet moterys prie viešbučio nepasirodė.

Pats J.Varkala teigė su Čikagoje apsistojusia frakcijos seniūne ryšių nepalaikantis. Todėl parlamentarės daiktus į savo automobilį kraustęs buvęs dvasininkas tvirtino nežinąs kolegės planų – ar ji ketina grįžti, ar vėl pretenduos į nemokamą būstą Seimo viešbutyje.

Seimo narys svarstė, kad jeigu N.Venckienė sugrįš, kanceliarija ras galimybių ją apgyvendinti viešbutyje. Be to, J.Varkala pareiškė manąs, kad ateityje ant pastato Gedimino prospekte gali atsirasti atminimo lenta su šios garsios moters pavarde.

„Štai, matote, ruošėsi žmogus kepti, valgyti, kurti įstatymus, gyventi drauge, bet pajutęs pavojų išvažiavo ir, manau, pavojus iškilęs ne tiktai jos, bet ir daugelio žmonių gyvenimui”, – garsiai sielvartavo altaristas, į automobilio bagažinę kraudamas pabėgėlės mantą, kurioje buvo matyti ir trys keptuvės.

Užtat artimųjų sprendimas nesipriešinti N.Venckienės iškraustymui iš trijų kambarių buto viešbutyje pradžiugino Seimo kanclerį Joną Milerių. Mat jis pastaruoju metu suko galvą, kur apgyvendinti pavasarį į Seimą išrinktą socialdemokratą Kazį Grybauską.

Pastarasis iki šiol į darbą kasdien važiuodavo iš Ukmergės, bet vakar J.Milerius jam jau pranešė, kad gali ruoštis persikraustyti į viešbutį.

„Butas paliktas tvarkingas, todėl tik nuvalysime dulkes ir galės keltis”, – sakė kancleris.

Seimo kanceliarijos vadovas vakar svarstė, kad N.Venckienės iškraustymas – gera žinia ir mokesčių mokėtojams.

Žiemą tokio buto išlaikymas valstybei per mėnesį atsieina apie tūkstantį litų. Dabar būstas bent nestovės tuščias.

Jei N.Venckienė nuspręstų grįžti į Vilnių, kanceliarija vėl spręstų, kur ją apgyvendinti. Bet Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas mano, kad tokiu atveju ilgai darbe nesirodančios parlamentarės likimą pirmiausia spręstų etikos sargai.

N.Venckienė parlamente nesirodo nuo balandžio, kai buvo panaikinta jos teisinė neliečiamybė. Gegužės 9-ąją buvo paskelbta jos paieška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?