Socialdemokratai jau pasiūlė A.Pabedinskienei kandidatus į viceministro postą

Socialdemokratų lyderis premjeras

A.Bajorienė iš viceministrės pareigų atsistatydino savo noru rugsėjo 3 dieną.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Bajorienė iš viceministrės pareigų atsistatydino savo noru rugsėjo 3 dieną.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-09 15:07, atnaujinta 2018-03-01 12:03

Socialdemokratų frakcijos Seime atstovas, parlamento vicepirmininkas Algirdas Sysas BNS pirmadienį sakė, kad siūlomi kandidatai - ministerijos tarnautojai ir savivaldoje dirbantys žmonės.

„Visi dirba arba ministerijoje, arba savivaldoje, kas dirba socialinėje srityje, iš kitur nėra“, - sakė A.Sysas, nenorėjęs įvardyti kandidatų pavardžių, kol nepriimtas sprendimas.

Jo teigimu, siūlydami kandidatus socialdemokratai pirmiausia kreipė dėmesį į jų kompetenciją.

„Pirmiausiai ieškoma kvalifikuoto specialisto, nes reikia dirbti - ten nėra kada mokytis. Bent jau mano pozicija yra tokia, kad tai turi būti žmogus, kuris jau yra dirbęs šitoje sistemoje ir išmanantis, tokius ir siūliau premjerui (...). Dabar sprendžiamas šitas klausimas. Tą sprendžia premjeras kartu su ministre“, - aiškino A.Sysas.

A.Bajorienė iš viceministrės pareigų atsistatydino savo noru rugsėjo 3 dieną, BNS informavo ministerija.

A.Bajorienę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dar pavasarį pripažino supainiojus interesus ankstesnėje darbovietėje.

VTEK gegužės viduryje konstatavo, kad A.Bajorienė supainiojo interesus, kai būdama Prienų globos namų vadove sprendė artimųjų tarnybos klausimus. Pasak VTEK, A.Bajorienė vadovaudama Prienų globos namams sprendė šioje įstaigoje dirbančių sūnaus, brolio ir šio sutuoktinės (svainės) tarnybos eigos klausimus ir taip pažeidė įstatymo reikalavimą vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto bei reikalavimą nusišalinti tokiam konfliktui iškilus.

Etikos sargai taip pat pabrėžė, kad privačių interesų deklaracijoje artimų asmenų bendro darbo vienoje įstaigoje A.Bajorienė nebuvo deklaravusi, nors tokia buvo jos pareiga.

A.Bajorienė po VTEK sprendimo BNS sakė, kad etikos sargai ją nepelnytai pripažino supainiojus interesus, tačiau teismui šio sprendimo ji neskundė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.