Nuo teisėsaugos besislapstanti N.Venckienė prabilo vyro balsu

Lietuva sulaukė žinios iš Neringos Venckienės. Nors informaciją apie save paskelbė ne pati besislapstanti Seimo narė, tačiau iš pranešimo buvo nesunku suprasti, kad buvusios Kauno teisėjos požiūris į Lietuvos valstybę nesikeičia. N.Venckienės artimieji ir Seimo frakcijos „Drąsos kelias“ veikėjai trečiadienį savo rėmėjams ištrimitavo žinią, kad Lietuva yra degradavusi ir moralę praradusi šalis. Savo laiške N.Venckienė tikina, kad užsienyje laiko veltui neleidžia ir kurpia įstatymų projektus.

„Drąsos kelio“ veikėjai nusprendė priminti savo šalininkams apie N.Venckienę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Drąsos kelio“ veikėjai nusprendė priminti savo šalininkams apie N.Venckienę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 18, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:16 AM

Konferencijoje dalyvavo „Drąsos kelio“ frakcijos nariai Jonas Varkala, Povilas Gylys, Valdas Vasiliauskas ir N.Venckienės sutuoktinis, advokatas Aidas Venckus. Jis ir perskaitė JAV besislapstančios sutuoktinės kreipimąsi.

„Rašau savo artimiesiems bendražygiams, rinkėjams, kuriems svarbu tiesa. Nepabėgau ir nepasislėpiau, o išvažiavau į demokratinę šalį, kurioje gerbiamas įstatymas.

Kai maža mergaitė buvo prievarta išvežta iš namų Garliavoje, kai visuomenės nuomonė buvo koreguojama lazdomis, paaiškėjo, kad Lietuva yra policinė valstybė, kurią valdo klanas.

Gegužės 17 d. rytas parodė, kad mūsų šalis degradavusi, visiškai praradusi moralę“, – tokius rūsčius N.Venckienės žodžius žėrė A.Venckus.

N.Venckienės pareiškime neigiama, kad ji nieko nenuveikusi Seime ir veltui gauna algą – Seimo narė esą pateikė apie 10 įstatymų pasiūlymų.

Ji tvirtino, kad apie ją skleidžiamas melas, esą ji ir jos padėjėjai nieko nedirba. N.Venckienė užsipuolė esą ją apšmeižusią žurnalistę Nemirą Pumprickaitę, ją vadino „Pumprickų Nemira“.

„Aš sieksiu, kad užsienio teismai įvertintų, kaip mūsų supuvusi teisėsauga, 240 policininkų, vaikų teisių apsaugos darbuotojai išplėšė mergaitę iš mano rankų, mane žalojo“, – rašo N.Venckienė.

Ji tvirtino sieksianti, kad 2012 metų gegužės 17 d. įvykių įrašą pamatytų JAV teismas, jeigu jai bus pradėta ekstradicijos (perdavimo Lietuvai. – Red.) byla.

N.Venckienė teigė, kad jos sūnus Karolis JAV sėkmingai baigė 7 klasę, ir retoriškai klausė, kur yra Laima Stankūnaitė su jos brolio dukra.

Sprendžiant iš pareiškimo ir A.Venckaus paaiškinimo, N.Venckienė artimiausiu metu į Lietuvą grįžti neketina.

Po to kalbėjęs „Drąsos kelio“ atstovas Povilas Gylys smerkė Seimo narius, kurie balsavo už teisinės neliečiamybės atėmimą N.Venckienei.

Toliau, kaip įprasta „drąsiečiams“, jis postringavo apie melo jūrą, supuvusią teisėsaugą.

Seimo narys J.Varkala paskelbė, kad yra sudaryti kažkokie „baltieji“ ir „juodieji“ sąrašai. „Baltojo sąrašo“ viršūnėje, kaip paskelbė J.Varkala, yra N.Venckienė ir jos artimiausi šalininkai, siekiantys tiesos.

Kas yra „juodajame sąraše“, J.Varkala tiesiai nepasakė, bet iš konteksto galima spręsti, kad jame yra generalinis prokuroras D.Valys, Aukščiausiojo teismo pirmininkas G.Kryževičius, policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Garliavos istoriją ne pagal N.Venckienės scenarijų nušvietę žurnalistai.

„Tikėkimės, kad juodasis sąrašas trumpės“, – teigė J.Varkala, nors detaliau nepaaiškino, kokiu būdu tas sąrašas trumpės.

„Drąsos kelio“ vadovė N.Venckienė, kaip manoma, slapstosi JAV, Čikagoje. Ji kaltinama piktnaudžiavusi vaiko globos teisėmis, dariusi psichologinį spaudimą mažametei brolio Drąsiaus Kedžio dukrai, pasipriešinimu policijos pareigūnams.

Jai inkriminuojami nusikaltimai nėra sunkūs, tačiau N.Venckienė turi pagrindo bijoti. Ji gali būti apkaltinta aktyviai kūrusi pedofilijos skandalą, pareikalavusį keturių, o gal ir penkių žmonių gyvybių.

Jungtinėse Valstijose su darbo vizitu viešintis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas teigia, kol kas dar nesutikęs savo kolegės, kelintą mėnesį dingusios Seimo narės, „Drąsos kelio“ frakcijos lyderės Neringos Venckienės.

„Informuoju visus klausinėjančius ir besidominčius: Seimo narės Neringos Venckienės JAV kol kas nesutikau. Jos pageidavimo susitikti su manimi kol kas irgi nesulaukiau“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo parlamento pirmininkas.

Gegužės 9 d. buvo pradėta N.Venckienės paieška.

Parlamentarei pareikšti įtarimai pagal šešias nusikalstamas veikas. Manoma, kad ji yra Čikagoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.