„Tvarkiečių“ frakcija kviečia VSD vadovą G.Griną

Seimo frakcijos „Tvarka ir

„Tvarkiečiai“ kvietime suformulavo klausimus, kurie yra susiję su viešojoje erdvėje išsakytais Seimo nario V.Gailiaus teiginiais.<br>V.Balkūno nuotr.
„Tvarkiečiai“ kvietime suformulavo klausimus, kurie yra susiję su viešojoje erdvėje išsakytais Seimo nario V.Gailiaus teiginiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2013, 2:05 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:02 PM

„Tvarkiečiai“ kvietime suformulavo klausimus, kurie yra susiję su viešojoje erdvėje išsakytais Seimo nario Vitalijaus Gailiaus teiginiais.

„Tvarkiečiai“ pažymėjo, jog po V.Gailiaus išsakytų teiginių apie buvusių ir esamų Valstybės saugumo departamento „banditiškos saugumiečių gaujos“, kuri galimai vykdo „aukščiausio lygio politinę korupciją, pasireiškiančią per įtaką teisėsaugos institucijoms“, kyla daug klausimų, į kuriuos jie nori išgirsti atsakymus.

„Frakcijos nariai nori išgirsti aiškius atsakymus dėl galimos saugumiečių banditiškos gaujos įtakos valstybės valdyme, teismų sistemoje. Ypač ši gauja išryškėjo Prezidento Rolando Pakso apkaltos metu, kada iš saugumiečių gaujos 19 mestų kaltinimų visi subliūško. Taip pat norime išsiaiškinti tikrąsias Rusijos ekonominių sankcijų priežastis“, - pažymėjo „tvarkiečių“ seniūnas Petras Gražulis.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, atsižvelgdamas į Seimo nario Vitalijaus Gailiaus teiginius, jog būdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovu jis buvo neteisėtai spaudžiamas atleisti savo pavaduotoją Vytautą Giržadą, taip pat į Valstybės saugumo departamento kreipimąsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą bei Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisiją dėl šių teiginių, siūlo sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją.

Apie šią iniciatyvą jis pranešė žurnalistams po pirmadienį vykusio susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais.

„Nors ir nesu didelis laikinųjų tyrimo komisijų šalininkas, šioje situacijos nematau kitos išeities, nes neatsakytų klausimų yra daug, mestas šešėlis ne tik aukščiausiems šalies vadovams, bet ir VSD. Visuomenė privalo žinoti tiesą ir neturėti dvejonių dėl pareigūnų ar institucijų skaidrumo bei valstybės vadovų galimai daromo poveikio teisėtvarkos institucijoms ar teismams“, - sako V. Gedvilas.

V.Gedvilo žodžiais, klausimai Seimo laikinajai tyrimo komisijai bus parengti artimiausiu metu, konsultuojantis su teisininkais ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.