Rusija skelbia, kad L.Linkevičius grasina blokuoti Kaliningradą

Rusijoje pasklido žinia, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius grasina blokuoti Rusijai priklausančią, bet Lietuvos nuo jos atitvertą Kaliningrado sritį. Kaip rašo „Russia Today“, mūsų ministras pareiškė, kad Europa gali imtis priemonių, blokuodama Rusijos anklavą ir taip atsakydama į Maskvos veiksmus prieš Rytų Europos šalis, siekiančias narystės Europos Sąjungoje ar besiderančias su Briuseliu dėl prekybos.

Grasinančią L.Linkevičiaus citatą Rusijos žiniasklaida nusitvėrė iš jo antradienio interviu naujienų agentūrai „Reuters“.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Grasinančią L.Linkevičiaus citatą Rusijos žiniasklaida nusitvėrė iš jo antradienio interviu naujienų agentūrai „Reuters“.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2013, 5:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:43 PM

„Kaip žinote, Kaliningradas yra izoliuotas regionas, geografiškai izoliuotas, todėl mes taip pat galime ką nors apriboti. Mes galime sustabdyti traukinių eismą, maisto tiekimą, bet ką. Teoriškai tai įmanoma. Kol kas tai nebuvo svarstoma. Mūsų mąstymas ne toks ir metodai ne tokie“, - cituoja L.Linkevičių „Russia Today“.

Grasinančią L.Linkevičiaus citatą Rusijos žiniasklaida nusitvėrė iš jo antradienio interviu naujienų agentūrai „Reuters“, kurio autoriai - Luke'as Bakeris ir Justyna Pawlak.

Straipsnyje minima, kad Lietuvoje, šiuo metu pirmininkaujančioje Europos Sąjungai, lapkritį vyks viršūnių susitikimas, kuriame dalyvaus šešių Rytų Europos ir Kaukazo šalių, kurios derasi dėl glaudesnių prekybos ryšių su Briuseliu, atstovai. Visos šešios šalys – buvę Sovietų Sąjungos respublikos, kurias Rusija mato kaip savo įtakos zoną ir nenori paleisti iš savo glėbio.

Taip pat užsimenama, kad Lietuva, prie ES prisijungusi 2004 m., pastaruoju laiku patyrė 20 dienų trukusią Rusijos blokadą pasieniuose Lietuvos vežėjams, kuri pridarė nemažų nuostolių.

Paklaustas, ar Vilnius galėtų atsakyti tuo pačiu, L.Linkevičius ir pasakė šią Rusijoje plačiai nuskambėjusią citatą.

Rusijos veiksmai gali atsiliepti jos santykiams su ES

L.Linkevičius trečiadienį pareiškė, kad Rusijos muitinės veiksmai prieš lietuviškas prekes gali atsiliepti Maskvos santykiams su Europos Sąjunga (ES), bet patikino, kad Vilnius nesvarsto Karaliaučiaus krašto blokados. 

„Jeigu tęsis tokie politiškai motyvuoti veiksmai, nepateikiant paaiškinimų, tai gali neigiamai atsiliepti ES ir Rusijos santykiams“, - trečiadienio vakarą sakė L.Linkevičius. 

Jis patikino, kad Lietuva nesvarsto galimybės blokuoti transporto į Karaliaučiaus kraštą, kaip jo žodžius interpretavo kai kurios žiniasklaidos priemonės. 

„Manęs klausia, ar Lietuva galėtų imtis ko nors. Teoriškai daug ko galima imtis. Galima imtis tokių pačių priemonių, galima stabdyti transportą, geležinkelius, automobilius. Bet mes tokių metodų nesvarstome ir mes tokių metodų netaikome, nes nesiekiame konfrontacijos“, - sakė ministras. 

Rusija griežtą muitinės patikrą lietuviškoms prekėms įvedė rugsėjo viduryje. Pareigūnai Vilniuje ir Briuselyje pasmerkė tokius veiksmus. 

Lietuva šiuo metu pirmininkauja ES Tarybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.