J.Varkala apie A.Patacką: „Gaunant tokį atlyginimą vogs lemputes?“

Seimo „Drąsos kelio“ frakcijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:10 AM

„Jis nieko nepavogė, jis paprasčiausiai apsiriko, nes saulėgrąžas turėjo, o lemputę, pasižiūrėjęs, kad ne tuo cokoliu, kaip supratau, vieną padėjo, o kitą pasiėmė, nes jis tą lemputę atsinešė. Gaunant tokį atlyginimą vogs lemputes?“, - žurnalistams aiškino J.Varkala.

Parlamentaras apgailestavo, kad iš to įvykio daromas šou, tuo labiau kad žmogus turi rimtų sveikatos problemų, yra patyręs kelias operacijas.

„Jis yra patyręs 5 operacijas ir dabar chemoterapijai ruošiasi. Ir kad jisai kažko nežino, ką daro, ir iš to daryti šou, man labai liūdna, kad tai tampa vos ne svarbiausia valstybėje. (...) Aš nežinau, matot, po 5 operacijų, kur aš kreipčiausi ir kaip aš adekvačiai tikrovei daryčiau. Paprastai žmonės nedaro iš to šou, kada žmogus po tiek operacijų, po tiek stresų, žmogus, kuris savotiškas truputį, ir užpulti taip žmogų.... Man tiesiog yra skaudu, kad taip daroma, toks didelis šou iš to, tai man liūdna“, - sakė J.Varkala.

Jo teigimu, parlamentaras A.V.Patackas rašo savo paskutinę knygą. „Jo nuotaikos yra, žinote, viena koja anapus, kita čia. Jis nori parašyti savo paskutinę knygą, jis toje knygoje gyvena, jam tai gyvas kraujas ta knyga“, - savo kolegą gynė J. Varkala.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketina pasidomėti nemalonia situacija, į kurią pateko Kovo 11-osios Akto signataras, Seimo narys A. V. Patackas.

Tai antradienį žurnalistams sakė šios komisijos pirmininkas, Seimo narys Valentinas Stundys, pavadinęs situacija paradoksalia, primena ELTA.

Pasak jo, komisija turi teisę pati inicijuoti tyrimą, pasirodžius viešai negatyviai informacijai.

„Kaip komisija elgsis, turime palūkuriuoti. Asmeniškai aš manau, kad čia atvejis iš tikrųjų yra pakankamai įdomus, ir kuomet aš jį sužinojau, šiek tiek buvau nustebintas, kas čia galėjo atsitikti. Tai, be abejo, yra pagrindas diskusijai komisijoje. Komisija tokia teise naudojosi ne vieną kartą, kai nesant kreipimosi pati komisija pradeda tyrimą“, - sakė V. Stundys.

Jo vertinimu, incidento aplinkybės yra gana keistos. „Kiek aš esu kalbėjęs su Seimo nario padėjėja, situacija yra šiek tiek paradoksali. Seimo narys dabar turi tam tikrų sveikatos problemų ir, matyt, neišvengiamai tie dalykai gali turėti tam tikros įtakos. Čia netgi Etikos ir procedūrų komisija galėtų atlikti ir tam tikrą Seimo nario garbės ir orumo apgynimo funkciją, jeigu nematytų kitų aplinkybių, jeigu nerastų kitų aplinkybių“, - sakė etikos sargų vadovas V. Stundys.

Anot žiniasklaidos, spalio 2 d. Seimo nariui A. V. Patackui - ne itin maloni diena - jis Kaune buvo sulaikytas dėl smulkios vagystės. Iš prekybos centro „Hyper Maxima“ parlamentaras galimai bandė pavogti elektros lemputę „Osram“ ir pakelį saulėgrąžų.

Nepriklausomybės akto signataras pirmadienį, spalio 7 d., išplatino viešą prisipažinimą „Nuoširdus prisipažinimas (čistoserdečnoje priznanije) 70-mečio proga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?