Norvegų vaikų teisių gynėjų persekioti Bendikai užuovėją rado Rusijoje

Norvegijoje galutinai užbaigta rusės Tatjanos Bendikienės ir lietuvio Roberto Bendiko byla. Kovą Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba („Barnevern“) iš šeimos atėmė tris dukreles. 13 metų Evelina, 5 metų Emilija ir 3,5 metų Eliza buvo atiduotos laikinai globoti savanorių norvegų šeimai. Po kurio laiko sugalvota vyresniąją sesutę atskirti nuo jaunesnių. Po keturių mėnesių atkaklių tėvų pastangų liepą mergaitės buvo grąžintos atgal į šeimą. Rudenį Norvegijos teisme turėjo būti nagrinėjama Bendikų byla ir sprendžiamas galutinis jų dukterų, Rusijos piliečių, likimas, bet Bendikai jo nelaukė – susikrovė daiktus ir išvyko į Rusiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-08 10:27, atnaujinta 2018-02-21 09:20

„Byla galutinai užbaigta, nes motina ir vaikai iš Norvegijos išvyko į Rusiją“, – newsru.com cituoja T.Bendikienės ir R.Bendiko advokatę.

Pasak advokatės, dėl šios priežasties „gubernijos komisija atmetė anksčiau apsaugos tarnybos pateiktą prašymą išnagrinėti klausimą dėl trijų mergaičių globos perdavimo valstybei“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.