Politinių kalinių ir tremtinių suvažiavime prezidentė kėlė ant grindų kritusias vėliavas

Šeštadienį Kaune vyksta Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) suvažiavimas, skirtas šios organizacijos įkūrimo 25-mečiui. Šia proga į Kauno sporto halę susirinko 5 tūkstančiai buvusių politinių kalinių ir tremtinių, jų vaikų ir anūkų. Suvažiavimo globėja tapo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jai lipant į sceną nugriuvo ten pastatytos sąjungos organizacijų vėliavos. Prezidentė pirma puolė jas kelti nuo žemės.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 12, 2013, 1:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:52 AM

„Lietuvos vėliava niekada negulės ant žemės, kaip nepasidavėte ir jūs“, - į suvažiavimo dalyvius pakėlusi kelias vėliavas kreipėsi Prezidentė. Suvažiavimo dalyviai tokį šalies vadovės žingsnį įvertino plojimais.

Prezidentė D.Grybauskaitė, sveikindama suvažiavimo dalyvius jiems linkėjo sveikatos ir stiprybės.

„Ačiū, kad esate, kad veikiate. Valstybei esate svarbūs ir reikalingi, nes jūs – Lietuvos sąžinė, nebijote sakyti, ką galvojate. Kalbėkite, kad tiesos ir sąžiningumo būtų daugiau, nes jūs esate užgrūdintos sielos žmonės“, - sakė Prezidentė.

Po Prezidentės pasveikinimo bendrai maldai susirinkusiuosius pakvietė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Vėliau suvažiavimo dalyviai pamatė dokumentinį filmą apie 25 metų sąjungos narių veiklą. Klausėsi svečių sveikinimų ir pranešimų.

Tarp suvažiavimo dalyvių buvo ir europarlamentaras Vytautas Landsbergis, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Andrius Kubilius, keli ministrai.

Suvažiavimo metu pirmą kartą orgzanizacijos istorijoje bus išrinkti Garbės pirmininkai.

Jais taps Antanas Lukša ir Balys Gajauskas.

Suvažiavimo dalyviams koncertuos valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ ir LPKTS jungtinis choras.

Sąjungos pirmininkas Povilas Jakučionis sakė, kad organizacijos veiklos kryptys dvi – istorinės atminties įamžinimas, paminklinių ženklų statyba, priežiūra ir lankymas bei patriotinis ugdymas.

LPKTS įkurta 1988 metais. Jos užuomazga buvo 1988 metų liepos 30 dieną įsteigtas klubas „Tremtinys“. Vėliau jis pavadintas Tremtinių sąjunga. Visuomeninė organizacija turėjo 76 tūkst. Narių.

Sovietams okupavus Lietuvą, iki 1952 metų į lagerius ir tremtį išvežta 275 tūkst. Lietuvos gyventojų, žuvo per 20 tūkst. su okupantais kovojusių partizanų ir jų rėmėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.