Partnerių stumdytą Ž.Pinskuvienę pagaliau priglaudė saviškiai

Užburtas ratas politiniame cirke – štai ką primena nuo Seimo rinkimų vis tebesitęsiančios valdančiųjų „darbiečių” ir socialdemokratų gūžynės aplink dar neišdalintas viceministrų kėdes.

Ž.Pinskuvienė nuo šiandien turėtų pradėti dirbti žemės ūkio viceministre.
Ž.Pinskuvienė nuo šiandien turėtų pradėti dirbti žemės ūkio viceministre.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2013-10-22 06:00, atnaujinta 2018-02-20 23:22

Taikė į susisiekimo viceministro, po to – į ūkio, kol pagaliau nutūpė žemės ūkio viceministro kėdėje.

Taip baigėsi Konstitucinio teismo dėl įtarimų papirkinėjus rinkėjus iš Seimo pašalintos žinomos „darbietės” Živilės Pinskuvienės kėdės valdžioje paieškos maratonas. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Neįtiko socialdemokratams

Įtarimų senokai oficialiai atsikračiusią Ž.Pinskuvienę priglaudė jos partija – nuo šiandien ji turėtų pradėti dirbti ketvirtąja žemės ūkio viceministre.

Įtakinga „darbietė” taip ilgai be valdiškos užuovėjos kentėjo todėl, kad jos šalia savęs nieku gyvu nenorėjo matyti socialdemokratų ministrai.

„Darbiečiai” iš pradžių ją pasiūlė socialdemokratų susisiekimo ministrui Rimantui Sinkevičiui. Ilgokai padelsęs jis atsisakė ją priimti esą dėl nepakankamos kompetencijos.

Šio mėnesio pradžioje „darbiečiai” Ž.Pinskuvienę bando įpiršti ūkio ministrui socialdemokratui Evaldui Gustui.

Ji buvo pasiūlyta ne viena, o su kitu socialdemokratams ilgai į viceministrus siūlytu partijos veikėju – buvusiu Užsienio reikalų ministerijos valdininku ir buvusio Seimo pirmininko Vydo Gedvilo patarėju Mantvydu Bekešiumi.

Be to, Vyriausybė neseniai buvo pritarusi, kad Ūkio ministerijoje būtų įsteigtas papildomas viceministro etatas – taip buvo vykdomi pagaliau esą pasiekti „darbiečių” ir socialdemokratų susitarimai dėl niekaip nesibaigiančių kėdžių ministerijų viršūnėse dalybų.

Kai V.Gedvilas neteko posto, o jį pakeitė bendražygė Loreta Graužinienė, M.Bekešius liuoktelėjo į Seimo pirmininkės sekretoriato vadovo kėdę.

Todėl ūkio viceministro postas jo nebeviliojo.

Jau atrodė, kad Ž.Pinskuvienės laukė šviesi ateitis Ūkio ministerijoje.

Bet E.Gustas irgi buvo nesukalbamas, – atmetė Ž.Pinskuvienės kandidatūrą.

Oficiali priežastis ta pati. Esą Ž.Pinskuvienė nesusitvarkytų su ministro paskirtomis užduotimis.

Ir kantrybė turi ribas

Tad „darbiečių” kantrybė pagaliau trūko ir jie saviškę pasodino į tuščią ilgai laikytą viceministro kėdę Žemės ūkio ministerijoje. Šis postas tapo laisvas nuo praėjusio pavasario, kai iš jo mįslingai pasitraukė socialdemokratas, buvęs Rokiškio meras Vidmantas Kanopa.

„Darbiečiai” neleido į šį postą socialdemokratų, taip kerštaudami už tai, kad jie į užsienio reikalų viceministrus nepriima M.Bekešiaus ir neduoda posto Ž.Pinskuvienei.

Valdantieji tranko durimis

Po susitarimų, kurie, atrodė, neseniai buvo pasiekti, „darbiečiai” turėjo atverti Žemės ūkio ministerijos duris socialdemokratams.

Tačiau kai šie užtrenkė Ūkio ministerijos duris Ž.Pinskuvienei, o ją „darbiečiai” priglaudė Žemės ūkio ministerijoje į socialdemokratams numatytą vietą, šių gūžynių baigtis vėl paskendo nežinioje.

„Nežinau, tai gal mes pasielgsime panašiai – paskutiniu ūkio viceministru taip pat paskirsime saviškį, ir viskas”, – „Lietuvos rytui” vakar sakė aukštas Socialdemokratų partijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.