Sukčiai apsimelavo apie M.Mikutavičiaus dingimą

Internete tarpstantys sukčiai vėl sukėlė pasipiktinimą. Periodiškai skelbdami melą apie kokio nors žinomo žmogaus mirtį, jie pasirinko naują taikinį. Šį kartą jie nusprendė pradanginti dainininką Marijoną Mikutavičių. Paskelbę neteisingą informaciją, jog dainininkas dingo kaip į vandenį, jie prisidengė portalo lrytas.lt vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:11 PM

Žiniasklaida dažnai rašo apie M.Mikutavičiaus asmeninį gyvenimą, įspūdžius esant „X Faktoriaus“ teisėju ar dainininko karjerą. Akivaizdu, kad juo susidomėjo ir nedorėliai, todėl socialiniuose tinkluose pasklido įrašas apie tai, kad M.Mikutavičius dingo be žinos. Įdomu tai, kad pats įrašas yra senas, tačiau tam tikru metu jis pasirodo iš naujo.

Prie nuorodos į neegzistuojantį straipsnį apie M.Mikutavičiaus mirtį nurodyta, kad tai portalo lrytas.lt informacija.

Pranešame, kad naujienų portalas lrytas.lt su šia klaidinančia žinia neturi nieko bendro.

Domenas mhost.lt yra verslo svetainė, vieni jų klientų ir sukūrė subdomeną su prierašu „lrytas“. Kodėl? Todėl, kad žmonės pamatę žinomo portalo pavadinimą patikėtų šia žinia ir paspaustų nuorodą.

Primename, kad naujausias žinias apie svarbiausius įvykius galite sužinoti užsukę į portalą lrytas.lt – jas pamatysite pačiame priekyje, todėl spaudyti neaiškių mygtukų ir taip paremti sukčių verslą, nereikia.

Socialiniuose tinkluose tokiais būdais yra renkami paspaudimai „patinka“. Tai nėra daroma šiaip sau – vėliau sukčiai tokius puslapius, kurie turi labai daug gerbėjų, parduoda. Primename, kad jau yra rašyta apie tokio sukčiavimo schemą.

Kaip sukčiai socialiniuose tinkluose lavonais paverčia įžymius žmones ir iš to pelnosi, plačiau skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.