Girta kaimiete „Daily Mail“ apšaukta mergina: „Tai buvo parodija“

Treninguoti vaikinai ir it mergšės apsirengusios panelės, pripūsti prezervatyvai, sovietmetį menantis butas ir degtinės butelis merginos rankoje. Vaizdo įrašas iš vakarėlio padarė ne kokį įspūdį portalui „Daily Mail“. Portalas įrašą publikavo, tarsi parodydamas kraupią Lietuvos jaunimo realybę. Tačiau Didžiosios Britanijos žurnalistai suklydo – tai tebuvo vilnietės gotės sumanyta vakarėlio parodija.

25-erių Sabina šiuo metu gyvena Londone.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
25-erių Sabina šiuo metu gyvena Londone.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 30, 2013, 7:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:28 PM

„Tai buvo mano 21 gimtadienio šventimas. Aš sugalvojau teminį vakarėlį, kurio tema – „Kaimo fifos ir forsai“. Reikėjo apsirengti kuo vulgariau, kuo neskoningiau. Mes šventėme taip, kaip nereikėtų švęsti. Tai buvo parodija. Mes juokėmės iš to. Niekada taip nesilinksminom. Esam alternatyvios kultūros atstovai – neklausom popso, klausom roko, rusų roko, gotikos, metalo“, – aiškino vakarėlio sumanytoja Sabina S.

Vakarėlis vyko Vilniuje prieš 4 metus, spalio 25-ąją – Sabinos gimimo dieną.

Pati jubiliatė vaizdo įraše apsirengusi kaip paleistuvė. Drabužius ji nusipirko padėvėtų rūbų parduotuvėje.

„Man tai buvo žiauriausia, kaip galima apsirengti. Rūbus pirkau padėvėtų drabužių parduotuvėje. Sijonas, rožinės ir juodos spalvų korsetas, rožinis chalatėlis ir juodos prisegamos pėdkelnės. O makiažas – žydri šešėliai, rožinės lūpos, garbanoti plaukai. Ir pusilgiai bateliai. Man tai buvo toks derinys, kaip nereikėtų atrodyti“, – pasakojo Sabina.

Vakarėlio aprangai ji išleido apie 20 litų. „Bateliai kainavo apie 15 litų, o rūbai po 1–2 litus, iš viso – 20 litų“, – sakė vilnietė.

Jos teigimu, nuotaiką turėjo kurti ir pripūsti prezervatyvai. „Tai marozų vakarėlis, specialiai dėl atmosferos pripūtėm. Norėjome padaryti kitokį, alternatyvų vakarėlį. Kaip klounai kad išsidažo, išsirengia ir taip linksminasi. Tai buvo tas pats“, – dėstė idėjos autorė.

Tuo metu mergina buvo iš viso atsisakiusi alkoholio. „Ten buvo balionų. Man reikėjo atlikti užduotis. Viena jų buvo išgerti degtinės. Visi buvo labai nustebę, kad išgėriau 50 gramų degtinės. Tuomet negėriau nė lašo“, – tvirtino Sabina.

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad įraše matyti, jog nė vienas vakarėlio dalyvis nebuvo girtas.

Butą vakarėliui išsinuomojo už 100 litų

Vakarėlis vyko specialiai gimtadieniui išnuomotame bute. „Pirma ieškojau kitokių patalpų. Mano draugai kuria muziką ir jie kartais rengia muzikinius vakarėlius namuose. Kažkas pasiūlė tiesiog išsinuomoti butą. Pagalvojau, kad tiktų. Butą rinkausi pagal kainą. Ir kaip tik surastas sovietinis butas atitiko vakarėlio atmosferą. Tematika buvo kaimas, 90-ieji, fifos ir forsai. Tikrai turėjo būti kažkas neprabangaus. Už butą mokėjau apie 100 litų už vakarą“, – aiškino mergina. Sabina neprisimena, kuriame miesto rajone butas buvo.

Į vakarėlį susirinko geriausi Sabinos draugai – lietuviai, rusai ir lenkai. Ji pati pagal tautybę – lenkė. „Rusų kalba – tiesiog kalba, kurią moku“, – aiškino vilnietė.

Bičiuliams teminio vakarėlio idėja patiko. „Vaikinai apsirengė labai gerai. Buvau nustebinta, iš kur jie rado tokių rūbų. Bet merginos apsirengė nepakankamai vulgariai ir provokuojančiai. Bijojau, kad mes nelabai perteikėm atmosferą. Tačiau pasirodo, kad kiti žmonės tai suprato puikiai. Kai kurie lietuviai komentaruose po vaizdo įrašu rašė, kad suprato, jog tai – teminis vakarėlis. Viskas, ypač vaikinų apranga, per daug stilizuota“, – sakė Sabina.

Savo draugus ji vadina labai išsilavinusiais žmonėmis. „Mes visi kažkuo užsiimam, dauguma vaikinų turi savo muzikines grupes, groja gitaromis, domisi gyvenimu, studijuoja, mokosi. Esame kitoks jaunimas negu dauguma. Tai žmonės, kurie skaito, turi savo nuomonę ir moka ją išsakyti“, – tikino vakarėlio sumanytoja. Viena jos draugių, kuri taip pat dalyvavo minėtame vakarėlyje, baigė psichologijos magistrantūrą.

Pati Sabina 3 metus gyvena Londone, dirba viešbučio registratūroje. Planuoja studijuoti ekologiją ir dirbti šioje srityje. „Turiu daug planų, susijusių su įstatymais ir aplinka Didžiojoje Britanijoje“, – kalbėjo pašnekovė.

Kreipsis į teismą dėl šmeižto?

Sabiną nustebino, kad „Daily Mail“ žurnalistai nesuprato, jog vakarėlis – suvaidintas. „Mes padarėm parodiją, o viską parodė tarsi tai buvo tikras vakarėlis“, – nuostabos neslėpė emigrantė.

Ji įsitikinusi, kad publikuoti įrašą – ne dienraščio, bet lietuvio fotografo Andrew Miksio sumanymas. „Jis daro knygą, fotoreportažą apie kaimo vakarėlius, diskotekas Lietuvoje. Tai jis parašė šitą straipsnį. Matyt, ieško šlovės, bando tokiais būdais išpopuliarėti. Aš manau, kad jis suprato, kas ten buvo, bet dėl to, kad padarytų kažką provokuojančio, apšmeižė neišsiaiškinęs“, – tvirtino pašnekovė.

Mergina fotografui parašė elektroninį laišką, laukia jo atsakymo.

Vilnietė kreipėsi ir į „Daily Mail“ žurnalistus. „Jie atrašė, kad perskaitys mano laišką, kai galės, nes yra užsiėmę. Turiu pažįstamų Londone, kurie dirba laikraščiams. Laukiu jų pagalbos. Noriu, kad man padėtų redaguoti tą straipsnį, kad galėčiau paaiškinti, kas nufilmuota tame vaizdo įraše ir kas vyko tame vakarėlyje. Kažkas rado įrašą – nežinia kaip – ir interpretavo savaip. Tai yra šmeižtas“, – kalbėjo Sabina.

Paklausta, ar kreipsis į teismą, vilnietė atsakė: „Aš pagalvosiu. Jei jie viską paaiškins ir pakoreguos, tai negaišiu savo laiko jokiems teismams. Jei jie padarys antrą reportažą, man to pakaks.“

Tai – ne pirmas kartas, kai britų portalas atskleidžia, kaip linksminasi lietuvių jaunimas.

Birželio mėnesį „Daily Mail“ paskelbė sovietinius laikus menančių, sukiužusiose trobose esančių naktinių kaimo klubų nuotraukų, pareikšdamas, kad šitaip linksminasi lietuviai. Nuotraukų autorius – lietuvių kilmės amerikietis Andrew Miksys, nuolat atvykstantis į mūsų šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.