D.Valys: „Prašymas dėl V.Uspaskicho neliečiamybės neperduotas plenariniam posėdžiui“

Generalinis prokuroras Darius Valys pabrėžia, kad nors prašymas dėl „darbiečio“ Viktoro Uspaskicho

Generalinis prokuroras D.Valys prašo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn „darbietį“ V.Uspaskichą dėl nepagarbos teismui.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Generalinis prokuroras D.Valys prašo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn „darbietį“ V.Uspaskichą dėl nepagarbos teismui.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:50 PM

„Pateikta gana ilgą laiką prašymas dėl Seimo nario V.Uspaskicho, deja, šitas klausimas kol kas neperduotas plenariniam posėdžiui“, - trečiadienį žurnalistams Seime sakė generalinis prokuroras.

Tačiau Seimo valdybos posėdyje dalyvavęs D.Valys tvirtino neklausęs parlamento vadovės, Darbo partijos pirmininkės Loretos Graužinienės, kad planuojama į darbotvarkę įtraukti oficialų kreipimąsi šiuo klausimu.

„Aš tikrai neklausiu ir manau, kad man Seimo pirmininkė tikrai neprivalo nieko aiškinti“, - sakė D.Valys.

Seimo pirmininkė žurnalistams trečiadienį sakė, jog dėl šio klausimo pateikimo Seimui bus sprendžiama sudarinėjant „kitų savaičių darbotvarkę“. „Kai Seimas dirbs, ir eilės tvarka pateiksime“, - sakė L.Graužinienė.

Prašymas dėl V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo L.Graužinienės stalčiuje guli jau mėnesį. Ji praėjusią savaitę pareiškė imuniteto klausimų neteiksianti svarstyti Seimui, nes parlamentas turi svarbesnių klausimų.

Generalinis prokuroras D.Valys prašo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn „darbietį“ V.Uspaskichą dėl nepagarbos teismui.

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.