Buvusi viceministrė A.Bajorienė - nepakeičiama globos namuose

Net kelis giminaičius Prienų globos namuose įdarbinusi ir dėl to posto netekusi buvusi socialinės apsaugos ir darbo viceministrė socialdemokratė Angelė Bajorienė grįžo dirbti į šią įstaigą.

A.Bajorienė grįžo dirbti į Prienų globos namus.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Bajorienė grįžo dirbti į Prienų globos namus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 14, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:16 AM

Laikinai Prienų globos namų direktoriaus pareigas einantis Gintas Pačėsas patvirtino, kad A.Bajorienė laikinai eina jo, direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Įstaigos tinklapyje lig šiol nenurodyta, kad A.Bajorienė vėl įsiliejo į kolektyvą.

Laikinai priimant žmogų į tokias pareigas skelbti konkurso nereikia, o Prienų rajono savivaldybė dar nepaskelbė konkurso įstaigos vadovui išrinkti.

Savivaldybės tarnautojai neabejoja, kad konkursą turėtų laimėti būtent A.Bajorienė, kurią sieja geri santykiai su rajono meru Vytu Bujanausku. Pastarasis iki išrenkant meru buvo A.Bajorienės pavaldinys — dirbo Prienų globos namų direktorės pavaduotoju.

Tuo metu dirbdama Prienų globos namų direktore A.Bajorienė juose įdarbino sūnų, brolį ir brolio žmoną. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad tokiu elgesiu politikė pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, todėl prieniškei teko palikti viceministrės postą.

Pakviesta į VTEK posėdį A.Bajorienė aiškino neva giminaičiais pasitikėjo ir vylėsi, kad jie padės geriau dirbti įstaigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.