Valstybės paslapčių komisijoje daugėja „darbiečių“

Seimo pirmininkė, Darbo partijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:29 AM

Seimo pirmininkės potvarkiu į komisiją paskirtas jos sekretoriato biuro vadovas „darbietis“ Mantvydas Bekešius.

Jis komisijoje pakeitė buvusio Seimo pirmininko „darbiečio“ Vydo Gedvilo į ją deleguotą Egidijų Rumbutį, kuris tuo metu ėjo sekretoriato vadovo pareigas. Šiuo metu E.Rumbutis yra Seimo pirmininkės L.Graužinienės vyresnysis patarėjas.

Tyrimą dėl slaptos informacijos paviešinimo atliekantys teisėsaugos pareigūnai yra kreipęsi į Paslapčių apsaugos koordinavimo komisiją dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos slaptumo žymos pagrįstumo.

Tyrimą organizuojantys prokurorai pranešė, jog tik gavus išvadą bus galima tinkamai įvertinti ir pagal Baudžiamąjį kodeksą kvalifikuoti padarytą veiką.

Tyrimas dėl valstybės paslaptį sudarančios informacijos atskleidimo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente pradėtas spalio 31 dieną, jį atlikti pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Tyrimas pradėtas, kai BNS pranešė apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę. Praėjus kelioms valandoms, prezidentė patvirtino, kad VSD ją informavo apie provokacijas prieš Lietuvą, Europos Sąjungos (ES) Rytų partneres ir ją asmeniškai.

Po BNS pranešimo STT kelis vykdė kratas BNS redaktorės namuose, apklausai iškvietė šešis BNS darbuotojus, buvo paimti keli kompiuteriai. Ikiteisminio tyrimo metu teisėjas įpareigojo BNS redaktorę atskleisti informacijos šaltinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.