Policijos vadovai dėkojo patruliams už drąsą

Policijos departamente apdovanoti patruliai, savaitgalį panaudoję tarnybinį šaunamąjį ginklą ir išgelbėję gyvybę žmogui.

Policijos departamente apdovanoti patruliai.<br>Policijos nuotr.
Policijos departamente apdovanoti patruliai.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 2:05 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

Policijos generalinis komisaras padėkojęs patruliams už ryžtingus veiksmus pasidžiaugė, kad policijos pareigūnų nekausto baimė, jiems užtenka ryžto priimti teisingus ir drąsius sprendimus.

Policija privalo turėti stuburą ir veikti ryžtingai. Jei į pareigūną ar kitą žmogų nukreiptas ginklas ir kyla grėsmė jo gyvybei ar sveikatai, privalote nedvejoti ir elgtis ryžtingai“-teigė S. Skvernelis.

Tarnybinį ginklą panaudojęs Markas – ne naujokas, policijos sistemoje dirba jau 16 metų, tačiau teigė šaunamąjį ginklą panaudojęs pirmą kartą. Jo porininkas Vitalijus Vidaus reikalų sistemoje darbuojasi beveik 5 metus. Kaip teigė patys pareigūnai, pamačius ištrauktą ir į žmogų nukreiptą ginklą, nekilo abejonių dėl šaunamojo ginklo panaudojimo.

Patruliai pasidžiaugė, kad šalia buvo operatorius, kuris kamera apšvietė teritoriją ir palengvino užduotį. Televizijos laidos „Farai“ operatorius Albertas Čepukas pareigūnų veiksmus įvardijo kaip profesionalius ir džiaugėsi galėjęs būti naudingas.

Policijos vadovas padėkomis ir vertingomis dovanomis apdovanojo Vilniaus aps. VPK Patrulių rinktinės 4 kuopos 3 būrio vyriausiąjį patrulį Marką Paškevič bei kartu su juo patruliavusį Vilniaus aps. VPK 4 kuopos 1 būrio vyresnįjį patrulį Vitalijų Valentinovičių. Kartu su pareigūnais dirbusiam televizijos laidos „Farai“ operatoriui Albertui Čepukui įteikta policijos generalinio komisaro padėka ir policijos suvenyras.

Primename, kad 2013 m. lapkričio 16 d. Vilniuje patruliavę pareigūnai atvyko į iškvietimą. Tuo metu iš namo išbėgo ginkluotas vyriškis, kuris nukreipė ginklą į ant žemės gulinčio žmogaus galvą ir grasino nužudyti. Pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė vieną kartą į vyriškį ir jį sužalojo. Įtariamasis dėl šautinės žaizdos mentėje paguldytas į ligoninę. Įvykio vietoje rastas ir paimtas pistoletas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.