Krikščionių bažnyčių Lietuvoje vadovai perspėja dėl iššūkių šeimos vertybėms

Krikščionių bažnyčių Lietuvoje vadovai antradienį pranešė nusprendę skelbti 2014-uosius

Romos katalikams save priskiria 77 proc. Lietuvos gyventojų.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Romos katalikams save priskiria 77 proc. Lietuvos gyventojų.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:41 AM

Katalikų, ortodoksų, evangelikų reformatų ir evangelikų liuteronų bendruomenių vadovai pabrėžė esantys įsitikinę, kad „gyvybė, lytiškumas, santuoka ir šeima yra pamatinės žmonių bendruomenės vertybės“.

„Siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į grėsmes ir iššūkius šeimai: visa tai, kas nukreipta prieš prigimtinį žmogaus lytiškumą ir jo vertę, vyro ir moters santuoką, šeimos vertybes, žmogaus gyvybę ir teisę gimti, prigimtinę tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo krikščioniškus įsitikinimus“, - rašoma pareiškime.

2011 metų surašymo duomenimis, Romos katalikams save priskiria 77 proc. Lietuvos gyventojų, stačiatikiams (ortodoksams) – 4 proc.

Lietuvos Konstitucija numato, kad santuoka Lietuvoje gali būti sudaroma tik laisvu vyro ir moters sutarimu, Lietuvoje taip pat nėra įteisinta homoseksualų partnerystė, tačiau Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad šeima gali būti sukurta ne tik santuokos pagrindu.

Lietuvoje šiuo metu leidžiama iki 12 nėštumo savaitės nutraukti nėštumą be papildomų sąlygų, tačiau Seime svarstomas projektas, kuris uždraustų abortus, išskyrus atvejus, jei nėštumas gresia nėščios moters gyvybei ar sveikatai, arba yra pagrįstų įtarimų, kad moteris pastojo dėl išžaginimo.

Bendrą pareiškimą pasirašė Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Lietuvos ortodoksų bažnyčios Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupas Inokentijus, Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios konsistorijos superintendentas Tomas Šernas, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, Septintosios dienos adventistų bažnyčios vyskupas Bertoldas Hibneris, Lietuvos evangelinių tikėjimų krikščionių sąjungos Vyskupas Rimantas Kupstys, Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis“ vyresnysis pastorius Gabrielius Lukošius. Memorandume nurodoma, kad šiam pareiškimui pritarė ir vėliau pasirašys Baptistų sąjunga ir Laisvųjų krikščionių bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.