Pareigūnų apklausa verslininkui priminė iškrypėlių siautėjimą

Orgijas primenantys ritualai, įtariamųjų žeminimas ir bauginimas, kankinimas valandų valandas besitęsiančiais tardymais be teisės nueiti į tualetą, o finale – išteisinimas. Dalyvavus kyšio davime kaltinamas verslininkas Tadas Karosas bylą prieš save vadina reketu, tačiau tikisi išteisinamojo nuosprendžio.

Tadas Karosas „Patriotuose“ paliudys apie STT darbo metodus: „Tada pasako: „Maukis kelnes!“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tadas Karosas „Patriotuose“ paliudys apie STT darbo metodus: „Tada pasako: „Maukis kelnes!“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:44 AM

Jau šį, antradienio vakarą, 22 val., žurnalistinių tyrimų laidoje „Patriotai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją – atviras T.Karoso pasakojimas apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų darbo metodus.

„Na va, sako, tikrinsim: „Maukis kelnes!“ O aš klausiu: „Galiu nesimaut? Jei nesimausiu, kas bus?“ „Nu kaip... mausim!“ – atsakė. Tada maunamės kelnes. Nusimauni kelnes, o tada sako: „Tūpk!“ Jisai pasižiūri ten iš visų pusių...“ – tokia bus T.Karoso pasakojimo pradžia apie tai, kaip STT baudžia nekalbius liudininkus ir įtariamuosius.

Pats ilgai teisėsaugoje dirbęs T.Karosas nusprendė netylėti po skandalo dėl STT veiksmų ieškant, kas išdavė valstybės paslaptį BNS žurnalistei. Kodėl liudininkei tardymo metu prireikė gydytojų pagalbos? „Štai, kodėl!“ – ištars T.Karosas ir nuosekliai paaiškins, kokiais NKVD laikus menančiais būdais nepriklausomos Lietuvos teisėsauga spendžia spąstus savo aukoms.

„Tardymas gali trukti ir 9 valandas. Žmogui neleidžia net į tualetą išeiti. Yra stalinietiški tardymai ir nėra priemonių apsaugoti žmogaus teises. Tai visiška spec. tarnybų savivalė ir smurtas“, – jau šį, antradienio vakarą, 22.00 val., „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Patriotai“ komentuos Seimo narys Valdas Vasiliauskas. Anot jo, neturėdami kitų įrodymų, šitokiais metodais STT kurpia bylas.

„Kai kada pareigūnai labai nori greito rezultato, o bylos baigiasi fiasko“, – tokios STT veiklos beprasmiškumą apžvelgs ilgametis Panevėžio STT vadovas Povilas Urbšys.

„Šis „Patriotų“ reportažas – tik pirma dalis mūsų žurnalistinio tyrimo apie nuo visuomenės slepiamą gūdžią ir iškrypėlišką teisėsaugos darbo pusę“, – šokiruojančią tiesą žada žurnalistė Rūta Janutienė.

„Patriotai“ antradieniais, 22 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.