Vilniuje nuogai protestavusiai „Femen“ aktyvistei - dideli nemalonumai

Žvarbų penktadienio rytą į „Litexpo“ rūmus šalia Laisvės prospekto riedėjo prabangūs limuzinai, kurie vežė aukščiausius Europos Sąjungos valstybių lyderius – vyksta Rytų partnerystės viršūnių susitikimas, kuriame dalyvauja dauguma Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės programos šalių vadovų. Šalia rūmų – tikras skruzdėlynas.

„Femen" aktyvistę tramdė pareigūnai.<br>D.Umbraso nuotr.
„Femen" aktyvistę tramdė pareigūnai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2013, 8:54 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 AM

Apsinuoginti pavyko po gudrybės

Aplink zujo apsaugos darbuotojai, policijos pareigūnai žurnalistai, fotografai. Pastarieji stebėjo net tik politikos žvaigždes, bet ir dairėsi feministinio judėjimo „Femen“ aktyvisčių. Susitikimo išvakarėse pasirodė informacija, kad apsinuoginusios aktyvistės protestuos į susitikimą atvykstant Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

Apie 8 val. pareigūnai sustabdė automobilį, kuriame sėdėjo kailiniais apsigaubusi mergina. Rusiškai kalbanti šviesiaplaukė atsisakė pateikti pareigūnams asmens dokumentus, vėliau pareiškė, kad jai bloga. Iškviesta greitoji pagalba.

Tačiau paaiškėjo, kad tai buvo tik gudrybė - atvykus medikams ir merginai einant greitosios pagalbos automobilio link, staiga ji nusimetė kailinius. Apnuoginta krūtinė buvo nuspalvinta Ukrainos vėliavos spalvomis ir angliškai užrašu „Ukraine to EU". Merginą žaibiškai sutramdė policijos pareigūnai - ji grubiai buvo įstumta į policijos automobilį.

Ukrainos pilietė pristatyta į Vilniaus miesto penktąjį policijos komisariatą.

Kol kas jai surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl nedidelio chuliganizmo. Tačiau į įvykio vietą išvykę pareigūnai ketina apklausti liudininkus ir, jeigu pavyks surinkti pakankamai duomenų, užsienietė dar gali būti nubausta dėl žinomai melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo. Mat ji buvo pareiškusi pareigūnams, kad blogai jaučiasi, jai buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Susitikime – 34 šalių vadovai

Penktadienį buvo pasirašyti susitarimai su Rytų partnerystės šalimis, vyks plenarinė sesija, kurioje 34 šalių vadovai ir ministrai aptarė Rytų partnerystės programos pažangą, jos ateities perspektyvas ir tikslus.

Taip pat vyko Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas su šešių Rytų partnerystės šalių - Ukrainos, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos, Armėnijos ir Azerbaidžano - opozicijos atstovais.

Ketvirtadienio vakarą Europos Sąjungos (ES) vadovams Vilniuje nepavyko įtikinti Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus pasirašyti istorinę asociacijos ir laisvos prekybos sutartį.

Į dvi dienas trunkantį viršūnių susitikimą atvyko Vokietijos kanclerė Angelos Merkel, Prancūzijos prezidentas Fransua Hollande'as, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davido Camerono, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos pirmininkas Joss Manuelis Barroso, Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas, Europos Komisijos vicepirmininkė, vyriausioji įgaliotinė ES užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton, komisaras plėtrai ir kaimynystei Stefanas Fule, komisaras prekybai Karelis De Guchtas.

Taip pat lankosi Latvijos, Lenkijos, Kipro, Rumunijos, Slovakijos Prezidentai, Čekijos, Danijos, Estijos, Graikijos, Italijos, Kroatijos, Liuksemburgo, Maltos, Nyderlandų, Portugalijos, Slovėnijos, Švedijos, Vengrijos, Ispanijos ministrai pirmininkai bei kitų šalių aukšti pareigūnai.

Iš Rytų partnerystės programoje dalyvaujančių šalių atvyko Armėnijos prezidentas Seržas Sargsjanas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamo Alijevas, Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, Gruzijos prezidentas Giorgo Margvelašvilis, Moldovos ministras pirmininkas Iurie Leanca ir Baltarusijos užsienio reikalų ministras Ivanas Makėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.