Žemės ūkio ministerijoje aptikta įtartina įranga (atnaujinta)

Penktadienį po pietų Žemės ūkio ministerijoje Vilniaus centre kilo sumaištis – vieno iš vadovų kabinete aptikta, kaip įtariama, pasiklausymo įranga. Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai ir ekspertai.

Žemės ūkio viceministro kabinete rasta keista įranga. Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žemės ūkio viceministro kabinete rasta keista įranga. Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 29, 2013, 4:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:01 AM

Elektroniniai prietaisai buvo sumontuoti kabinete, kuriame dirba viceministras Rytis Šatkauskas. Juos virš lubų aptiko darbininkai, montavę naują infraraudonųjų spindulių šildymo sistemą.

Įranga buvo sumontuota per visą lubų plokštės plotą. Vienas prietaisų komplektas įrengtas virš politiko stalo, kitas - priimamajame kambaryje.

Spėjama, kad įranga buvo sumontuota atliekant kabineto remontą. Tai įvyko prieš 6-7 metus. Tada ministeriją valdė Kazimiera Prunskienė.

Kaip portalui lrytas.lt sakė R.Šatkauskas, jis šiame kabinete dirba nuo vasario mėnesio. Kiek anksčiau čia sėdėjo ankstesnės Vyriausybės narys Aušrys Macijauskas.

Šiemet pastarasis buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

A.Macijauskas kaltintas, kad 2010 metų rudenį, pasinaudodamas pareigomis ir siekdamas asmeninės naudos, nurodė be konkurso Nacionalinės žemės tarnybos Kėdainių žemėtvarkos skyriaus vadovu skirti Vigimantą Kisielių. Už piktnaudžiavimą tarnyba buvęs viceministras nuteistas pusantrų metų. Prie šios bausmės pridėta Vilniaus apygardos teismo paskirta bausmė kitoje baudžiamojoje byloje ir galutinė paskirta bausmė - dveji metai laisvės atėmimo, vykdymą atidedant trejiems metams.

Be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos A.Macijauskas negalės išvykti ilgiau nei septynioms paroms. Be to, jis 100 valandų nemokamai turės dirbti sveikatos, globos ar rūpybos institucijoje. Šią bausmę jis turės atlikti per keturis mėnesius.

Teismas paskelbė, kad A.Macijauskas, būdamas valstybės tarnautojas, pasinaudojo tarnybine padėtimi, veikė siekdamas turtinės ir asmeninės naudos. Jis taip pat pažeidė Konstitucijoje įtvirtintą principą, kad valdžios įstaigos tarnauja žmonėms. Be to, A.Macijauskas sumenkino įstaigų, kuriose dirbo autoritetą ir taip pat padarė neturtinę žalą valstybei.

Kabinete dirbo policija

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate BNS penktadienį patvirtino, kad pareigūnai tiria šį incidentą. 

„Gauta informacija, pareigūnai išvyko ir dirba, bus priimtas pareiškimas ir tirsime“, - BNS sakė Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Masiulionis. 

Pareigūnas informacijos nedetalizavo: „Bendra tik informacija, kad kabinete – pasiklausymo aparatūra“. 

R.Šatkauskas teigė nežinąs, kuo ir ką jis galėtų dominti. 

Įsivėlė į skandalą

Spalio pradžioje jo pavardė nuskambėjo istorijoje dėl tariamo kyšio reikalavimo iš viešųjų ryšių bendrovės. TV3 televizija paskelbė slapta darytą garso įrašą, kuriame esą kalbama apie 500 tūkst. litų perdavimą tarp verslininko Gintaro Kaminsko, kuris tarpininkavo, perduodamas kyšį R.Šatkauskui, ir kitų verslininkų. 

Viceministras dėl to kreipėsi į Generalinės prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą. 

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius taip pat buvo kreipęsis į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl R.Šatkausko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.