Ant žemėtvarkos dokumento „pasirašė“ mirusi moteris

Rusnėje gyvenantis Romas Kolpertas sužinojo sunkiai įtikėtiną faktą: jo mama, po jos mirties praėjus vienuolikai dienų, sugebėjo „pasirašyti“ ant vieno žemėtvarkos dokumento.

Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Bielskis

Nov 30, 2013, 12:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:44 AM

R.Kolperto mama Galina Kolpertienė mirė šių metų vasario 3 d., o ant to dokumento ji „pasirašė“ vasario 14-ąją. Šį „stebuklą“ jis su seserimi išvydo nuvažiavęs į Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Šilutės skyrių.

„Po motinos mirties nusprendžiau išsinuomoti jai priklausiusį 31 a asmeninio ūkio sklypą. Man dokumentus tvarkęs žemėtvarkininkas pasakė: „Romai, to sklypo geodeziniai matavimai jau padaryti.“ Paklausiau: kas ir kaip galėjo juos padaryti, jei niekas neprašė mūsų parašų?“ – stebėjosi R.Kolpertas.

Išsinuomoti tą žemę pirmumo teisę turėjo arba jis, arba gretimo sklypo savininkas. Panašu, kad ji neatiteks nei vienam, nei kitam. Pasak R.Kolperto, neseniai paaiškėjo, kad tą sklypą nori nusipirkti už 40-ies kilometrų, Vainute, gyvenantis P.B., rašo „Ūkininko patarėjas“.

Minėtasis sklypas yra šalia Rusnės miestelio, Skirvytėlės gatvėje. Prieš keletą dienų ten nuvykusi NŽT Šilutės skyriaus komisija jau rado šviežiai sukaltus riboženklius.

NŽT Šilutės skyriaus vyriausioji specialistė (teisininkė) Indrė Nausėdienė sakė, kad yra gautas Vilniuje gyvenančios L.B. prašymas dėl vainutiškio P.B. naudojamo žemės sklypo, esančio Šyškrantės kaime, Rusnės seniūnijoje, patikrinimo. Tad vyriausioji specialistė (geodezininkė) Astrida Daukintienė tą dieną jį ir patikrino, t. y. išmatavo sklypą.

R.Korlertas artimiausiu metu vyks į Vilnių, veš skundą į Generalinę prokuratūrą dėl mirusios mamos parašo suklastojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.