Socialdemokratai su D.Grybauskaite grumtis siųs Z.Balčytį (atnaujinta)

Socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius prezidento rinkimuose nedalyvaus. Dabartinei prezidentei Daliai Grybauskaitei pirštinę mes ir prezidentu tapti sieks europarlamentaras Zigmantas Balčytis. Partijos prezidiumas pirmadienį pasiūlė Z.Balčyčio kandidatūrą.

Prezidiumas nutarė partijos tarybai siūlyti per rinkimus kelti Z.Balčyčio kandidatūrą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidiumas nutarė partijos tarybai siūlyti per rinkimus kelti Z.Balčyčio kandidatūrą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis, Reda Cibulskytė

Dec 2, 2013, 7:42 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:49 AM

Z.Balčytis lrytas.lt sakė, besidžiaugiantis partijos kolegų išreikštu pasitikėjimu.

„Tačiau tai tik vienas iš trijų etapų. Kandidatūra dar bus teikiama partijos prezidiumo svartymui, o galutinį žodį tars suvažiavimas. Norėčiau padėkoti prezidiumo nariams, partijos bičiuliams už palaikymą“, - pirmadienio vakarą sakė europarlamentaras Z.Balčytis.

Paklausus, kurį iš dabartinių Lietuvos politikos grandų jis mato pagrindiniu konkurentu dėl prezidento posto Z. Balčytis paminėjo dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.

„Sociologinių tyrimų rezultatai rodo, kad dabartinė šalies vadovė turi gana didelį žmonių palaikymą bei pasitikėjimą. Manau, kad D.Grybauskaitei nusprendus siekti antrosios kadencijos, ji bus labai stipri varžovė“, - svarstė Z.Balčytis.

Į antrąjį prezidento rinkimų turą tikriausiai pateksiantis socialdemokratų kandidatas sakė laukiantis kitų politinių partijų apsisprendimo, ką deleguoti į kovą dėl šalies vadovo posto.

Z.Balčytis minėjo dėsiantis visas pastangas bei panaudosiantis sukauptą patirtį, kad pritrauktų ne tik potencialaus kairiųjų elektorato, bet ir kitų politinių partijų narių, jų rėmėjų balsus.

Jis užsiminė sieksiantis konsoliduoti ideologiškai artimas politines jėgas, save pateikti kaip kompromisinį, net tik vienos politinės jėgos kursą vykdantį kandidatą į prezidento postą. Jis sakė norintis, kad įvyksiantys šalies vadovo rinkimai nesuskaldytų visuomenės, o ją suvienytų.

„Pagrindinės Lietuvos problemos yra bedarbystė, taip pat pakankamai žemas uždarbis, kurį gauna sunkiai dirbantys žmonės. Tai esminės bėdos, kurios tęsiasi metai ir metų, keičiasi valdančiosios partijos, o jos vis išlieka. Manau, kad į jų sprendimo būdus būtina koncentruoti visą dėmesį“, - paklaustas apie perspektyvines rinkiminės kampanijos nuostatas lrytas.lt sakė Z.Balčytis.

Tuo tarpu socialdemokratų lyderis A.Butkevičius padėkojo už pasitikėjimą ir informavo, kad prezidento rinkimuose nedalyvaus.

„Socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius yra pareigos žmogus, todėl priėmė atsakingą sprendimą tęsti jam patikėtus įpareigojimus ir įsipareigojimus, kuriuos jis sieks paversti konkrečiais rezultatais, dirbti Lietuvos ir Lietuvos žmonių naudai, nesvarbu kokiame poste bedirbtų.

A.Butkevičius dėkoja partijos bičiuliams už didžiulį palaikymą, tačiau apsisprendė nedalyvauti 2014 metais prezidento rinkimuose“, - pirmadienį pranešė LSDP infocentras.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužės 11 dieną.

Europarlamentaras Z.Balčytis neslepia – jis pasirengęs naujiems iššūkiams. Apie tai jis prabilo dar lapkritį dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistei Laimai Lavaste. Siūlome paskaityti interviu su kandidatu į prezidentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.