D.Grybauskaitė nudžiugino našlaičius „prezidentiniais“ saldainiais

Antradienį Kauno Technologijos universitete viešėjusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė rado laiko nudžiuginti šios aukštosios mokyklos studentų kuruojamus našlaičius. Prezidentė kartu su Vilkijos vaikų globos namų auklėtiniais bei KTU studentais gamino žaisliukus, kuriais bus papuošta pačiame Kaune centre, Laisvės alėjos fontano vietoje stovinti žaliaskarė eglė.

D.Grybauskaitė su vaikais ir juos globojančiais studentais praleido daugiau nei pusvalandį.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Grybauskaitė su vaikais ir juos globojančiais studentais praleido daugiau nei pusvalandį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 3, 2013, 3:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:23 AM

Jau ketverius metus iš eilės KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentai kartu su Vilkijos vaikų globos namų auklėtiniais gamina žaisliukus ir jais puošia Laisvės alėjos fontano vietoje prieš Kalėdas „išdygstančią“ eglutę.

Praėjusiais metais žaisliukai buvo gaminami iš plastiko butelių. Šiais metais - iš metalinio žiedo, apipinto siūlais ir papuošto simboline dovanų kojine. Dalį žaislų jau pagaminę studentai pasakojo, kad nepatyrusiam žmogui pagaminti žaislą užtrunka apie 20 min., įgudę spėja ir per 12 min.

Pernai ir šiais metais apsilankyti Kaune ir kartu gaminti žaisliukus prezidentę laiškais kvietę Vilkijos vaikų globos namų auklėtiniai sulaukė džiugių žinių.

Šalies vadovė rado laiko ir su vaikais ir juos globojančiais studentais praleido daugiau nei pusvalandį, bendravo, kartu gamino žaisliukus, vaikus pavaišino specialiais, „prezidentiniais“ saldainiais.

„Kai pirmą kartą darai, niekada nežinai kaip bus, tačiau vaikai šalia stovėjo ir man padėjo. Taip pat - vaikų širdelės, noras. Visada labai gerai, kai yra kas padeda“, - žurnalistų paklausta, kaip sekėsi gaminti žaisliukus, atsakė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.