D.Grybauskaitė pliekia „Maxima“ vadovus

Antradienį Kaune viešinti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad prekybos tinklo „Maxima“ vadovų reakcija po tragedijos Rygoje yra pavėluota. Prezidentė sakė mananti, kad po šios tragedijos būtina susirūpinti ne tik prekybos centrų, net ir kitų statinių saugumu.

D.Grybauskaitė: „Manau, kad šią pamoką išmoksime ir mes, ne tik Latvija.“<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitė: „Manau, kad šią pamoką išmoksime ir mes, ne tik Latvija.“<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 3, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:26 AM

„Tik įvykus tragedijai visų Lietuvos žmonių vardu pareiškiau užuojautą Latvijos prezidentui ir Latvijos žmonėms. Europos Sąjungos viršūnių susitikimo metu Vilniuje asmeniškai pareiškiau užuojautą Latvijos prezidentui“, - susitikusi su žiniasklaidos atstovais sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė negailėjo kritikos „Maxima“ vadovams.

„Visi matome, kad „Maxima“ vadovų veiksmai ir reakcija yra gerokai pavėluota. Dabar imamasi veiksmų, kurie gali turėti rezultatą, tačiau jie turėjo būti priimti, ko gero, daug anksčiau“,- sakė D.Grybauskaitė.

Pasiteiravus, ar po tragedijos Latvijoje nereikėtų patikrinti visų didžiųjų prekybos centrų konstrukcijų kokybės, D.Grybauskaitė tikino remianti šią iniciatyvą.

„Gal nereikėtų koncentruotis vien į prekybos centrus, reikėtų plačiau žiūrėti į pastatų saugumą. Kiek žinau Vyriausybė, Vidaus reikalų ir Aplinkos apsaugos ministerija tuo kaip tik užsiima. Manau, kad šią pamoką išmoksime ir mes, ne tik Latvija“, - sakė Lietuvos prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.