V.Andriukaitis dar turi ambicijų tapti prezidentu

Sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Andriukaitis kol kas neatsisako galimybės kitais metais dalyvauti prezidento rinkimuose, nors didžioji dalis partijos vadovų linkę paremti Europos Parlamento narį Zigmantą Balčytį.

Sveikatos apsaugos ministras V.Andriukaitis kol kas neatsisako noro varžytis dėl šalies vadovo posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras V.Andriukaitis kol kas neatsisako noro varžytis dėl šalies vadovo posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 9, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:15 PM

V.Andriukaitį kaip galimą kandidatą yra iškėlę keli Socialdemokratų partijos skyriai. Pirmadienį portalo lrytas.lt paklaustas, ar jis norėtų kitais metais dalyvauti šalies vadovo rinkimuose, V.Andriukaitis neatmetė tokios galimybės.

„Dėl to dar vyks diskusija partijos taryboje. Dar anksti kalbėti apie tai Z.Balčytis tikrai nėra vienintelis kandidatas“, - sakė sveikatos apsaugos ministras.

Kaip jau rašėme, valdančiosios partijos prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė, kad socialdemokratų kandidatu taptų europarlamentaras Z.Balčytis. Jo kandidatūrą dar turėtų patvirtinti partijos taryba ir prezidiumas.

LSDP skyriai prieš kelias savaites dalyvauti šalies vadovo rinkimuose pasiūlė keliems partiečiams. Tačiau dauguma jų – Algirdas Butkevičius, Juozas Olekas, Vilija Blinkevičiūtė, Justas Paleckis – savo kandidatūras atsiėmė.

Sutapimas ar ne, tačiau prezidiumo posėdyje, kai buvo svarstoma Z.Balčyčio kandidatūra, V.Andriukaitis nedalyvavo. Tąkart nemažai ambicijų politikoje turintis ministras buvo išvykęs iš Lietuvos.

V.Andriukaitis jau dalyvavo prezidento rinkimuose du kartus. 2002 m. jis surinko apie 7 proc. balsų ir kandidatų rikiuotėje užėmė penktą vietą. 1997 m. Socialdemokratų partijos kandidatas surinko apie 6 proc. balsų. Tąkart jis liko ketvirtas.

Šiuo metu V.Andriukaitis yra populiariausias A.Butkevičiaus Vyriausybės ministras. Jį teigiamai vertina 39 proc. sociologinių tyrimų kompanijos „Vilmorus“ lapkritį apklaustų gyventojų. Neigiamai ministro veiklą vertina 21,5 proc. žmonių.

Politologai sako, kad šiuo metu V.Andriukaitis yra gerokai žinomesnis nei Z.Balčytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.