L.Graužinienė suabejojo generalinio prokuroro nepriklausomumu

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė išreiškė abejonių dėl generalinio prokuroro Dariaus

Prezidentės patarėjos žodžius L.Graužinienė komentuoti atsisakė.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Prezidentės patarėjos žodžius L.Graužinienė komentuoti atsisakė.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 9:55 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:28 PM

„Akivaizdžiai matome, kad Prezidentė gina šį generalinį prokurorą. Visą laiką, nuo pat paskyrimo, jautėsi labai didelė globa. Tai, kad tik paskutinį pusmetį prokuroras pradėjo lankytis Seime, atstovaudamas savo sričiai, tai buvo nenormalu. Tokia didžiulė globa visada sukelia abejonių, ar tikrai laisvas ir nepriklausomas yra prokuroras, kaip turėtų būti pas mus, pagal mūsų teisės aktus“, - sakė L.Graužinienė trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

Parlamento vadovė išsakė tokią poziciją po Prezidentūros pareikštos kritiškos pozicijos, kad Seimo priimta Prokuratūros įstatymo pataisa, kuri numato, kad generalinis prokuroras gali būti atleistas Seimo siūlymu, yra antikonstitucinė.

„Šiandien iš tikrųjų buvo atmestas Prezidentės veto ir priimta Prokuratūros įstatymo pataisa, kuri, mūsų nuomone, tai buvo išsakyta ir Prezidentės dekrete vetuojant šį įstatymą, neatitinka mūsų Konstitucijos, nes generalinį prokurorą, pagal šią įstatymo pataisą, yra sudaroma galimybė atleisti be jokių motyvų, tiesiog esant Seimo siūlymui“, - šalies vadovės poziciją antradienį perdavė jos vyriausioji patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė.

Pasak Seimo pirmininkės, pataisą vertinę teisininkai prieštarų pagrindiniam šalies įstatymui neįžvelgė, o Prezidentės patarėjos žodžius L.Graužinienė komentuoti atsisakė.

„Nenoriu komentuoti patarėjos. Labai norėčiau komentuoti tik Prezidentę, norėtųsi girdėti jos žodžius. (Prezidentės patarėja. - ELTA) labai netinkamai atstovauja (Prezidentei. - ELTA) ir atėjusi į Seimą bando auklėti Seimo narius, kaip jie turi elgtis. Pirmiausia šitaip patarėjai nesielgia, todėl jos žodžių nenorėčiau net ir komentuoti“, - sakė L.Graužinienė.

Prezidentūrai kritikos negailinti Seimo pirmininkė keisti bendravimo metodų nesirengia.

„Aš dirbu darbą, kurį turiu dirbti, ir daug kartų sakiau, kad savo darbo stiliaus tikrai nekeisiu. Visada į klausimus atsakau taip, kaip manau, kad turiu atsakyti, Lietuvos žmonės turi žinoti, kas iš tiesų vyksta didžiojoje politikoje. Aš gerbiu jų nuomonę, bet nebūtinai su ja sutinku“, - sakė L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.