Naktinių girdyklų ateitis šviesi

Kauno valdžios užmojai užtvenkti naktines alkoholio upes daužomi į šipulius – pseudobarais pramintų girdyklų šeimininkams ir klientams pagalbos ranką ištiesė Kauno apygardos administracinis teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 13, 2013, 6:57 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:41 PM

Teisėjas A.Grauželis nusprendė, kad lapkritį priimtas miesto tarybos sprendimas 24 baruose uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais po 22 valandos turi būti stabdomas.

Niekam ne paslaptis, kad tikroji tokių barų paskirtis – vėlyvą metą aprūpinti svaigalais labiausiai „ištroškusius“ klientus. Visi puikiai žino, kad dauguma prekybos taškų nesilaiko įstatyme numatytų apribojimų ir leidžia naktimis išsinešti net neatkimštus butelius.

Bet teismo požiūris kitoks. Tokie barai esą padeda išsaugoti darbo vietas, o vienas rimčiausių teisėjo A.Grauželio argumentų – barų darbo laiko ribojimas naktį gresia dalies klientų praradimu.

Puikus pastabumas! Jis net galėtų tapti alkoholinių gėrimų gamintojų šūkiu.

Skaitydamas tokią teismo nutartį sveikatos apsaugos ministras V.Andriukaitis turėtų nuo galvos nusirauti paskutinius plaukus.

Juk tiek ministras, tiek jo kolegos gydytojai atkakliai bando pasiekti, kad alkoholinių gėrimų prekeiviai būtent prarastų kuo daugiau klientų. Ypač tokių, kuriems vėlyvą naktį būtinai reikia „prisibaigti“, o tai padarius kokiam praeiviui įstatyti mėlynę ir atimti pinigus.

Medikų pastangos bergždžios. Juk jei kyla noras bambalinį alų maukti tiesiog Laisvės alėjoje, tereikia kreiptis į Kauno apygardos administracinį teismą ir jis įpareigos prekybos centrus svaigalais prekiauti ištisą parą arba įteisins „bobučių“ prekybą pilstuku.

Neatmestina, kad šis teismas nutars, jog nereikia mažinti ir rūkalų prieinamumo, nes taip pat gali sumažėti klientų skaičius, o pardavėjai neteks dalies pajamų. Galbūt vėliau tokias taisykles teisėjai pritaikys ir narkotikų platintojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.