Skylė biudžete nesugriovė Kretingos valdžios švenčių tradicijų

Milijono litų skylę šiųmečiame biudžete radusi Kretingos rajono savivaldybė neketina atsisakyti geresniais laikais užgimusių šventinių tradicijų. Savivaldybės administracijos darbuotojai intensyviai rengiasi penktadienį vyksiančiam iškilmingam kalėdiniam vakarui, kuriam parinkta išskirtinė vieta – Kretingos muziejaus žiemos sode veikiantis restoranas „Pas Grafą“.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-12-16 13:14, atnaujinta 2018-02-19 19:37

Dar lapkritį savivaldybės vadovai skundėsi neišmanantys, kaip metų pabaigoje atsiskaitys su biudžetinių įstaigų darbuotojais. Žadėta daliai algas išmokėti dar šį mėnesį, likusiems – tik sausį.

Apie tai, kad susiklosčius sunkiai finansinei situacijai, derėtų atsisakyti šventinio vakaro, savivaldybėje net nesvarstyta. Administracijos direktorius Virginijus Domarkas tikino, jog svarbiausia ne balius, o dėmesys pavaldiniams.

„Tai padėkos vakaras, tradicija, gyvuojantis jau kokius 7-8 metus. Kaip ir kasmet, pažymėsime metų pasiekimus, padėkosime geriausiems darbuotojams, aptarsime, kaip pavyko įsisavinti valstybės investicijų programos lėšas, pritraukti naujų investicijų, kaip sekėsi dirbti socialinėms įstaigoms, mokykloms, o vėliau bus bendravimas“, - šventės scenarijų pristatė V.Domarkas.

Iškilmingame vakare, anot jo, dalyvaus savivaldybės administracijos skyrių darbuotojai – iš viso apie 120 žmonių. Prisidėti padengiant išlaidas pakviesti ir patys valdininkai, jų paprašyta į bendrą kasą įmesti po 10 litų. Už šiuos pinigus, kaip teigė į šventę pakviesti, bet savo pavardžių nenorėję atskleisti darbuotojai, bus galima vaišintis iki soties.

Kretingos muziejus yra savivaldybės biudžetinė įstaiga, tačiau žiemos sode veikiantį restoraną valdo privati bendrovė, salę nuomojanti įstaigų, įmonių vakarėliams.

V.Domarkas patikino, jog iš savivaldybės biudžeto vakarėliui nebus skirta nė lito, tačiau leido suprasti, kad šiek tiek bus skirta salės nuomai. „Pagrindinis finansavimo šaltinis - darbuotojai, o likusią sumą tikimės surinkti iš rėmėjų, - teigė jis. – Šventė bus gana kukli, vaišių kiekvienam žmogui teks vidutiniškai už 25 litus.

Pasak administracijos direktoriaus, progą švęsti suteikė ir netikėtai pagerėjusi finansinė situacija. Daugiau negu tikėtasi šį mėnesį surinkta gyventojų pajamų mokesčio. Dėl to žadama dar gruodį išmokėti algas ne tik pedagogams, kaip skelbta anksčiau, bet ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojams, tiesa, ne visą sumą.

V.Domarko teigimu, tie, kurie negaus viso atlyginimo, gaus bent 20-30 proc. atlyginimo dydžio avansą. Likusią dalį žadama išmokėti sausio pirmąją savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.